發新話題

白岩松的呼籲!

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動
木用STIGA 都吾錯...
底板: Yasaka Giaobao 5
正手: 紅雙喜天極II (黑)
反手: Butterfly Tenergy 64 (紅)

用华维手机,韓國板&胶,吃西餐等)))

陳李張王何吳劉甘余, 曾于歐周伍郭藍呂魯邱畢許雷陸林白蔡黎田

引用:
原帖由 ninthuncle 於 2012-8-23 16:16 發表
2) 手提電話 ......我仲用梗nokia啲舊野.  
nokia真係好襟用,可惜面臨淘汰!

中國隊可以不用tenergy 嗎?

引用:
原帖由 ninthuncle 於 2012-8-23 16:19 發表
木用STIGA 都吾錯...
直頭正添啦!!

引用:
原帖由 laukwok 於 2012-8-23 16:51 發表
用华维手机,韓國板&胶,吃西餐等)))
食日本餐但原材料唔係產自日本都得卦?!

引用:
原帖由 henrytam 於 2012-8-23 19:54 發表
中國隊可以不用tenergy 嗎?
唔用都應該一樣贏喎!!

引用:
原帖由 ninthuncle 於 2012-8-23 16:16 發表
2) 手提電話 ......我仲用梗nokia啲舊野.  
你同我品味真相似

引用:
原帖由 弧圈結合亂打 於 2012-8-23 16:15 發表

我都覺得唔用日貨唔係太大問題,我會用高級大陸貨或中下級歐洲貨取代,

好似波板咁,木我用大陸,膠我用德國,完全唔關日本仔事!
我是台板德膠

淘寶有店主說BTY不准賣他們產品,

NOKIA 手機好耐用的
<-->
.

引用:
原帖由 michaelwwk 於 2012-8-24 00:02 發表
起初以為淘記在上海廠取貨
<-->
.

引用:
原帖由 michaelwwk 於 2012-8-24 00:00 發表

我是台板德膠
咦,係喎,除左日直之外,你都冇乜玩日本嘢喎!

引用:
原帖由 michaelwwk 於 2012-8-24 00:02 發表
唔準賣咪死得快d!

sony電話...nittaku小鳥...yasaka R7/R9...bty板套....
唔用日本野我冇板打><

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2012-8-24 00:06 發表
NOKIA 手機好耐用的
唔淋雨閒閒地六七年!

我支持,我是中國人!

難.
.yasaka R7/R9
是德國做...

全地球高端牌子的LCD panel 是日本做.

高端鋰電池是日本做.

即使大陸做.. 很多部件都要比patent 費..

大陸,台灣的電腦底板, 電容都是日本的..

要罷買日本貨,倒不如叫中國出兵吧.!

引用:
原帖由 弧圈結合亂打 於 23/8/2012 20:58 發表

食日本餐但原材料唔係產自日本都得卦?!
弧兄可放心,自從日本福島發生漏輻射事件,D日本餐店已改口話所有食材都不是來自日本(之前日本餐店話D食材是來自日本其實都是假的)
另外只要選擇那些不是日資開的餐店便不會有問題
比賽從不介意勝敗,友誼第一,只求開心

引用:
原帖由 niceiceman 於 24/8/2012 10:31 發表
難.
.yasaka R7/R9
是德國做...

全地球高端牌子的LCD panel 是日本做.

高端鋰電池是日本做.

即使大陸做.. 很多部件都要比patent 費..

大陸,台灣的電腦底板, 電容都是日本的..

要罷買日本貨,倒不如 ...
其實大家不用太費神去了解每樣要買的產品是否內含日本做的零件,只要此件產品不是日本牌子便可。
相信只要全球大部份華人都罷買日本牌子貨,這個訊息一經傳開,所有其他國家品牌的生產商便會盡量減少或不用日本做的零件,以免他們的產品因有日本做的零件而影響銷售。
所以只要做到罷買日本牌子貨,必定已夠日本人受,甚至可迫使日本向中國道歉及歸還釣魚島
比賽從不介意勝敗,友誼第一,只求開心

發新話題