發新話題

[砌版討論] Tenergy 05 vs Bluefire M1

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動

Tenergy 05 vs Bluefire M1

球路主要係快打多,
拍用緊BTY Taksim,
如果配係正手度,T05 定係 M1好??
邊塊易d控制的?
THX~

M1......................
主板:XIOM OPUS(FL)    neo藍綿省狂(正)   Rakza 7(反)
副板:勁極2 (FL)  blue fire m1(正)  Vega pro (反)
下個目標:timo boll zlf

t05
主板:水谷ST 正手:omega4 asia  反手:t64
         Viscaria 正手omega4asia 反手:t64

球路主要係快打多,拍用緊BTY Taksim,如果配係正手度............

我覺得用 M1 好,問題係你反手係咪唔橫打,如果反手位再貼反膠應該會幾重,如果貼膠紙或長膠粒仔過渡下我覺得會好 ok

btw, Tenergy 05 我覺得係以拉波為主,快打為主唔係咁啱打

Tenergy 05會好啲,彈力,旋轉都比較適中
如果用 M1,會不好控制
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

回復 1# 的帖子

我認為T64 會好D
不過2塊簡的話,M1 吧,性價比好D
主板:流星直拍  流星套膠(隨木附送)
副板:盾牌直拍  盾牌套膠(隨木附送)
練習板:雙魚直拍  雙魚套膠(隨木附送)

M1 打正手會有好"肉"的感覺

不過Taksim 正手用 T05 其實唔會及德國膠快(打弧就還可以)
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

t05
主板:Stiga CC7 ST
正手:Omega IV Pro
反手:Yasaka Rakza 7

唔怕重既05正手反手M1
右手直板兩面反膠

引用:
原帖由 rxzzzvga 於 2012-8-22 20:35 發表
唔怕重既05正手反手M1
我比你的M1毒到 ~~~打正手拉波超過引丫 ~~~~~
< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

就係有橫打...
不過重量我覺得唔係問題
反而想知M1難唔難控?

<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

T05: butterfly板配butterfly膠,特別好打

引用:
原帖由 nobody 於 2012-12-30 00:47 發表
T05: butterfly板配butterfly膠,特別好打
認同認同

回復 1# 的帖子

建議樓主用T05,平D就S2 or M2

發新話題