41 123
發新話題

[砌版討論] 窮人的缺擇

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動

窮人的缺擇

Budget:1200
想砌一塊主要旋轉同快攻橫版 想請教下大家有咩好意見 黑蜘蛛/Oc/玫瑰

话窮人的選擇应選三支中较廉那支

陳李張王何吳劉甘余, 曾于歐周伍郭藍呂魯邱畢許雷陸林白蔡黎田

$1200買塊板叫窮人?
咁我叫 ...我塊板$100
討厭輸波,但無奈已成習慣!

窮人!!!
騎牛遠遠過前村,吹笛風斜隔壟聞。
多少長安名利客,機關用盡不如君。

甘應該用咩膠好(極度希望反手長膠)

反手長膠的話,, 正手個budget仲可以高D,, 打tenergy都可能ok

引用:
原帖由 sunny1995911 於 2012-8-18 18:27 發表
反手長膠的話,, 正手個budget仲可以高D,, 打tenergy都可能ok
但我十分希望 一次過換一塊貴板 因為聽人講打波 版既優劣重要過膠好多..

貴既唔一定好打,, 好打既唔一定貴,好似oc,奧查諾夫,clipper wood 果D 都唔係好貴既係又好打

引用:
原帖由 sunny1995911 於 2012-8-18 18:55 發表
貴既唔一定好打,, 好打既唔一定貴,好似oc,奧查諾夫,clipper wood 果D 都唔係好貴既係又好打
我幾個朋友都叫我買oc 甘你應為買咩膠好

請問千二連膠嗎?定千二只係塊木呀?
主板:剛力 正手MXP 反手D-TECS 0.5
副板:羽佳純子 正手MXP 反手D-TECS 0.5
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板:黑鐵牌大力神 正手MXP,反手T64
練習板:黑鐵牌普碳 正手MX-P反手T64
練習板:綠翡翠 正手MXP 反手仙人掌1MM
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

引用:
原帖由 eddieho 於 2012-8-18 19:25 發表
請問千二連膠嗎?定千二只係塊木呀?
連膠

引用:
原帖由 yuen123321 於 2012-8-18 19:51 發表

連膠
請問樓主年紀幾大,同埋打左幾耐波呢?
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

引用:
原帖由 eddieho 於 2012-8-18 19:55 發表

請問樓主年紀幾大,同埋打左幾耐波呢?
14 yrs 打左4-5年

引用:
原帖由 yuen123321 於 2012-8-18 19:56 發表

14 yrs 打左4-5年
因為我仔朗朗都是小朋友,反手都是打長膠的。所以有少心得。最好打纯木,唔記得問你打直定橫。如果横,不如同朗朗的配套一樣LA!木是石村佳純,正手巴啦古打,反手TSP  P4長膠。大約一千蚊到。

引用:
原帖由 yuen123321 於 2012-8-18 16:37 發表
想砌一塊主要旋轉同快攻橫版 想請教下大家有咩好意見 黑蜘蛛/Oc/玫瑰
黑蜘蛛係乜野板??

想打快攻又走去玩長膠?? 好矛盾的感覺.....
< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

引用:
原帖由 alanchan 於 2012-8-18 20:10 發表

黑蜘蛛係乜野板??

想打快攻又走去玩長膠?? 好矛盾的感覺.....
長膠 我想用泥擋波..
<----一個弟兄擺上乒壇的
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 yuen123321 於 2012-8-18 20:16 發表

長膠 我想用泥擋波..

我快板叫Tibhar Stratus Samsonov CB, 台灣叫 卷雲薩碳, 大陸叫 薩碳, 換言之就係 薩姆索諾夫 用過的板!!!!!!

唔好亂叫!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

引用:
原帖由 alanchan 於 2012-8-18 20:24 發表

;fire
我快板叫Tibhar Stratus Samsonov CB, 台灣叫 卷雲薩碳, 大陸叫 薩碳, 換言之就係 薩姆索諾夫 用過的板!!!!!!

唔好亂叫!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ...
哈哈哈sorly囉 卷雲薩碳

引用:
原帖由 yuen123321 於 2012-8-18 04:37 PM 發表
唔好亂講自己窮
當你覺得自己對nike唔夠好既同時,有人仲著緊白飯魚;當你覺得白飯魚cheap既同時,你會發現,有人甚至冇腳...........

-------------------------有感而發only-------------------
1200比較難rosewood連膠啦
我自己都打長膠,用緊cc7
板:9xx
正手:neo天極II 120
反手:雲霧3 1xx
1200夠用~

其實係我係某檔買塊板所以先咁抵
直板兩面弧圈/長膠倒板打法

主板:stiga cc7(101g)正手:Neo藍綿省狂3 反手:Baracuda Big Slam
副板:Stiga Carbo 7.6(88g)正手:MXP 反手:雲霧3 ox
副板:yasaka yeo(92g)正手:Neo 天極2 反手:729 焦點3

14歲可以用1200買板都仲叫窮人,

41 123
發新話題