發新話題

【版主討論】球局是否應該受限制?

這個論壇宗旨的起源...........More Game More Friend(唔知重有幾多人記得)

我只是一名好耐無出聲+好耐無出來打波............的微不足道管理員的一點心聲

1.起壇時一心習結各階層波友可在此找到對手打波消遣,當時論壇非常鼓勵各方波友仔可在各區自己區域book場開局,論壇是無任歡迎的!

2.至於話收費問題,坦白講,論壇一向無定位,並無償地劃出及借出版位給有心人攪球局識朋友!及沒有想過會有人用此謀利!

3.論壇過了多年發展,我相信好多出來打開波的老友/朋友/波友都會知現時場租大約是多少,一個三星波又會值多少,及Book場的難道又是多少(以一次性同時段租多張檯來計算);講到尾,係咪真係要一分一豪都要計到好似婆仔數咁呢?

4.如覺得有球局攪手收得貴、唔抵;我可以講句,俗語話齋:笨柒做一次.......(無下次),請問你又會損失多少?你估攪球局果個唔驚比人唱?唱一次唔死,唱多兩次佢都以後有局都無人到喇!

5.這個平台起先只是一眾對乒乓球有熱誠的波友一個聚腳地,並唔係去立規則去指明要點、要點、又要點,我們是非常專重波友的言論自由,就算有人攪球局賺了多少多少,你看不過眼你可以去攪,可以在此招攬自願者,但希望唔好將收費多少的責任推到論壇頭上,始終我們都是出個平台比大家去玩,對不對?

6.可能有好多波友都唔識得我,而我計計埋埋都有兩年幾無出來參加任何球局,打咁多字都係想大家明白:樹大有枯枝,何況,人有好多種,有人會將是非當人情,將雞毛蒜皮之事無限放大,然後就發陽光大,唯恐天下不亂;亦會有人處事待人過份熱情、直率,比人錯覺無禮、小家、唱人....等等

我就唔想呢頭家咁快會散,亦知道好多老友/朋友/波友都唔想見到!

以上廢話,不喜勿插,我的言論只是個人觀點,並非代表論壇立場。

謝謝觀看!
本帖最近評分記錄
  • 乒乓在線 +10 多謝分享 2012-8-20 11:59
  • (=^x^=) +10 輝sir好波! 2012-8-20 11:29
  • ninthuncle +6 非常贊同 2012-8-20 09:55
  • kei +10 係你個人意見, 亦反映了我的心聲, thx 2012-8-20 06:08

(閱讀前,懇請閱讀者不要自動地對號入座!)
坦白講!

我就唔建議應一些雞蛋裡挑骨頭的波友的指責,

而要我地幫手Set個辨法出來,

畢竟,佢地又要馬兒好又要馬兒吃干草,

參加人地攪的球局又要諸多要求,

而不滿的參加者往往就講無數咁多籍口,

去話唔方便/無辨法/怕無人來/book不到場...等等千字文理由,

論壇是自由文化的現證,亦是不應該攬上不義之名(如果set了規則後又發生問題),

到時又要去擺平事端又要解釋又要再行處理,

呢種事我覺得應該由市場自由去調節,

無謂因一小數人你一言我一語就去做一些好心的壞事,徒勞無功!

我覺得應該係:無為而治,自由發展,不要自轉牛角尖..............謝謝收看!

引用:
原帖由 黑暗武士 於 2012-8-22 21:13 發表

第一次見卓朗寫咁多字呀!
好多謝你嘅意見
你原來係..........

邊個改我內容?

發新話題
最近訪問的版塊