發新話題

[其它討論] 呢隻膠水ok嗎?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:52 移動

呢隻膠水ok嗎?

http://www.sunnywise.com.hk/vocfree.htm
比得賽嗎?無機還是有機?

紅雙喜50ML

VOC Free 冇機的
<-->
.

比得賽嗎?(我指乒總那些)

引用:
原帖由 timothymak 於 2012-8-13 19:59 發表
http://www.sunnywise.com.hk/vocfree.htm
比得賽嗎?無機還是有機?

紅雙喜50ML
此膠水用不得 !!!

塊海綿一定爛 !!!

而且過不到機 !!!

(之前我有開 post 講過, 自己揾揾)
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

嘩,我正想到樓下買,真THX!!

引用:
原帖由 timothymak 於 2012-8-13 20:42 發表
嘩,我正想到樓下買,真THX!!
買紅雙喜#15號 (500ml)就可以 !
係大枝左一點, 可考慮和朋友 share.
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-8-13 20:38 發表

此膠水用不得 !!!

塊海綿一定爛 !!!

而且過不到機 !!!

(之前我有開 post 講過, 自己揾揾)
!!!!千其唔好用丫!!!!!!!

除非你想一世唔換膠!!!!!
< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

回復 7# 的帖子

如果想係咁換膠都用得
主板:流星直拍  流星套膠(隨木附送)
副板:盾牌直拍  盾牌套膠(隨木附送)
練習板:雙魚直拍  雙魚套膠(隨木附送)

引用:
原帖由 fonglongyin 於 2012-8-13 21:49 發表
如果想係咁換膠都用得
應該係換膠 + 換板 ! (板都會被破壞)

回復 1# 的帖子

千萬不要用, 完全起唔到膠, 塊板起曬木絲(用木條比較貼切), 簡直膠與板共存亡!!!(過來人 )

引用:
原帖由 ngaiyin 於 2012-8-13 22:19 發表
千萬不要用, 完全起唔到膠, 塊板起曬木絲(用木條比較貼切), 簡直膠與板共存亡!!!(過來人 )
以前我有塊YEO就係咁成條木條撕了出來

引用:
原帖由 bond 於 2012-8-13 23:52 發表

以前我有塊YEO就係咁成條木條撕了出來
呢枝膠水, 都可以算是乒乓球壇的一大陷阱 !!

唔識真係拖累死人!

回復 12# 的帖子

不過我明知會中招都買左一技=.=
不過痴中國膠我諗無問題掛
主板:流星直拍  流星套膠(隨木附送)
副板:盾牌直拍  盾牌套膠(隨木附送)
練習板:雙魚直拍  雙魚套膠(隨木附送)

發新話題
最近訪問的版塊