發新話題

【版主通訊】意見

想問JL兄, 總枱數是每小時平均的還是數小時總和哩?
<-->
.

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2012-8-14 10:35 發表
想問JL兄, 總枱數是每小時平均的還是數小時總和哩?
是總和
(這樣便沒有得取巧, 是最公道的計算方法)

你可以找一些實際過案試試
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-8-14 10:17 發表
我剛問過公司的會計師, 講了大概的情況, 他用了 5 分鐘之後, 給了我一條 Formula,
不知是否可行 ? 請大家俾d 意見.

[球局指引]

人 : 檯 = 4 : 1

2 小時 ($20/人)
3 小時 ($25/人)
4 小時 ($30/人)

不 ...
haha! 十分精確!!
其實大多數球局的人枱比例都跟這個建議相若
而你再加入方程式
令指示更明確
support!!

回復 23# 的帖子

Thanks Kei
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

3小時局: -

1ST HOUR: 3枱
2ND HOUR: 2枱
3RD HOUR: 1枱
總枱樓 6 / 0.75 => 6 X 4 / 3 = 8

8人頂磅

OK?
<-->
.

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2012-8-14 10:49 發表
3小時局: -

1ST HOUR: 3枱
2ND HOUR: 2枱
3RD HOUR: 1枱
總枱樓 6 / 0.75 => 6 X 4 / 3 = 8

8人頂磅

OK?
條死數就係咁計, 但(檯 : 人) 比例違規, 不能成立 !
如果有人夠膽咁樣去搞一個球局, 就算論壇唔出聲, 佢之後都會被會員投訴 !

人/檯比例只得33.3% 合格
相應地, max 可參加球局人數要調整 - 8 X 66.6% = 5人

我個人覺得他的球局之前己犯過規
加現在又想取考
不能接受
要作出一d有左客性的行動才對
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

引用:
原帖由 BrianDD 於 2012-8-14 14:36 發表
我個人覺得他的球局之前己犯過規
加現在又想取考
不能接受
要作出一d有左客性的行動才對
收到了你的建議, 但我地需要去認真地想想應怎樣做....
罰佢唔難, 難在都要為參加開星期一晚班波友著想,
停佢搞球局, 咁d 人又要何去何從 ?
不過請放心, 我們是會認真去處理的.
(最好各人都可以俾d 意見)

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-8-14 15:06 發表

收到了你的建議, 但我地需要去認真地想想應怎樣做....
罰佢唔難, 難在都要為參加開星期一晚班波友著想,
停佢搞球局, 咁d 人又要何去何從 ?
不過請放心, 我們是會認真去處理的.
(最好各人都可以俾d 意見)
一chicken死一chicken鳴
佢唔攪自然有人攪
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

引用:
原帖由 BrianDD 於 2012-8-14 15:16 發表

一chicken死一chicken鳴
佢唔攪自然有人攪
不如你來搞好唔好先 ?

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-8-14 15:22 發表

不如你來搞好唔好先 ?
ok的
其實之前攪過的
不過冇開post
枱人比最多1比3
打獲甘
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

1:3 直落三個鐘,真係打得好辛苦

如果 BrianDD 真係有時間和誠意去搞....咁真係可以考慮 !

我個人會表示支持, 唔知其他版主和管理員點睇呢 ?

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-8-14 15:51 發表
如果 BrianDD 真係有時間和誠意去搞....咁真係可以考慮 !

再講多d
其實之前星期1哥街D枱就是我book的
但去年去了旅行3個月冇得攪才冇左
之前大眼仔也有來我球局的
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

如果真的罰他
我去找fd book枱
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

支持DICK D衰仔出嚟 不讓衰仔與黨羽變本加厲
<-->
.

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2012-8-14 16:13 發表
支持DICK D衰仔出嚟 不讓衰仔與黨羽變本加厲
有時不得不佩服乒乓在線的"敢恨敢言" !

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-8-14 16:37 發表

有時不得不佩服乒乓在線的"敢恨敢言" !
佩服JL兄多才多藝
<-->
.

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-8-14 15:51 發表

原則上是支持,但我們事前沒有警告過他!
團結一致向前看

支持

發新話題