31 12
發新話題

【舉報投訴】投訴BaBy浩

回復 20# 的帖子

佢有心cut 線的 如果唔得閒可以講
唔洗次次cut

咁樓主想要咩解決辦法呢

引用:
原帖由 mun1 於 2012-8-11 22:43 發表
我有講過今個星期交收 我有PM記錄 但係唔知應該要點PO上來
咁佢有無確实答應你一定留比你?

先不說接不接電話,狂打電話可能做成騷擾。
我知你pm佢話今星期交易
關鍵是他怎樣回答你,如果佢話一定留比你,怎樣都不會賣
還是他說不會hold先到先得
還是佢根本無答你

若佢無答你,咁即是你一廂情願
當然若佢問應你而沒有做到,我們會扣他300﹣500分罰

所以我很想知他怎樣回答你。謝謝

時間:2012-8-4 12:43,  來自:mun1,  發送到:BaBy浩

01原始短消息: 馬軟碳直板

引用:

原始短消息: 馬軟碳直板

幾時可以交收 ~
下星期 我電話係XXXX
返回- 回復- 轉發- 標記未讀- 下載- 刪除

間:2012-8-4 13:08,  來自:BaBy浩,  發送到:mun1

引用:

下星期 我電話係XXXX
XXXXXXXX~
返回- 轉發- 下載- 刪除

雖然我說HOLD了 但係直至今天先收到電話
可能我唔聽你電話係我錯 不過今朝練球十分忙
由4/8-11/8其間一直沒有聯絡 所以我選擇放比另一人
這板是我的一個朋友放給我 而我的朋友的朋友要我的板
在事件上是我的錯

本帖最近評分記錄
  • HKTTF +50 勇於承擔負責 2012-8-12 01:55
  • (=^x^=) -100 扣 100 分... 2012-8-12 01:53

請刪除電話
以XXXX表示就可

同埋你點樣回覆

因工作關係 放工在詳細解釋
本帖最近評分記錄
  • jcclee +100 補償分數 2012-8-12 08:15

咁啦, 成件事可能只是雙方溝通不足, 有所誤會而已.
BaBy浩亦非存心反悔, 他不是一個攪事的人, 反之對論壇亦有所貢獻.

不如就由我來做一個黑暗的決定; 將扣了 BaBy浩的100分轉加給 mun1 了事.
日後可用來作二手版徵收另一塊球板時的手續費.
(已經加了 mun1 - 100分)
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

這是溝通問題,以BaBy浩的江湖地位,我是相信他不會刻意做出損害自己聲譽的事。
另一方面,大家可以就此事學習一下如何有效地與對方溝通,這是書本也學不到的。
團結一致向前看

引用:
原帖由 黑暗武士 於 2012-8-12 09:54 發表
這是溝通問題,以BaBy浩的江湖地位,我是相信他不會刻意做出損害自己聲譽的事。
另一方面,大家可以就此事學習一下如何有效地與對方溝通,這是書本也學不到的。
同意 !

在二手買賣過程當中, 除了可使用 PM 確實之外,

之後應該是用電話互聯, 打唔通 ? 可以 SMS.

大家都做多一點, 誤會就自然都會少一點.
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

31 12
發新話題