發新話題

奧運用什麼牌子乒乓球,有無人知??

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動

個logo好似藍色,唔似紅雙喜3星球

我反而想知奧運點解用白色波...
我地學界一定要橙波!

奧運用NITTAKU
主板:水谷ST 正手:omega4 asia  反手:t64
         Viscaria 正手omega4asia 反手:t64

回復 1# 的帖子

用球係nittaku三星

回復 2# 的帖子

用橙色係因為存貨太多,買咗唔通唔用咩

引用:
原帖由 大樹快車 於 2012-8-9 18:39 發表
用橙色係因為存貨太多,買咗唔通唔用咩
原來係咁

區賽都係用橙色
不過我個人認為冇分別 都係波 照打
還掂我眼睛分辦呢兩隻色冇問題
發球搶攻前三板
側身爆衝攻破綻

nittaku3星
主板:XIOM OPUS(FL)    neo藍綿省狂(正)   Rakza 7(反)
副板:勁極2 (FL)  blue fire m1(正)  Vega pro (反)
下個目標:timo boll zlf

好打的嗎?

$[email protected] do you think ?
BTY Photino, T-05, T-64.

滾滾長江東逝水,浪花淘盡英雄
是非成敗轉頭空,青山依舊在,幾度夕陽紅。
三國

在藍球場打比賽 , 地板是淺啡木色 , 用的是橙波一出枱就好難睇呀

nittaku 有兩種三星, 奧運用的是 premium 40
source: http://thaiphong.wordpress.com/2 ... s-the-first-9-days/

引用:
原帖由 Ricky~Moon 於 2012-8-9 23:04 發表
在藍球場打比賽 , 地板是淺啡木色 , 用的是橙波一出枱就好難睇呀
我在壁球場打球, 地板是啡色, 牆是白色..............................

nittaku3星

引用:
原帖由 peterkoon12 於 2012-8-9 18:32 發表
我反而想知奧運點解用白色波...
我地學界一定要橙波!
據我所知,當初球檯由綠轉藍及用球由橙轉 白,是基於商業決定,因為綠檯橙球於電視上 觀看視覺上不好,可觀性也減低,及後經研究 後發現藍檯白球在電視上看較清楚,所以用了 這配搭,藉此吸引多些人觀看! 我諗... 因為藍天白雲嘅天氣較易讓人心境舒暢 吧!
BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

有聽一個國際球證講過而家唔再用橙波係因為橙色可深可淺, 無一個標準, 為免有爭議所以大型比賽都一律用番白波喎。

學界不能用白波係有理由的

這個牌子好似薄D . 或者薄而韌
<-->
.

發新話題