21 12
發新話題

如果你是丁寧?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動

如果你是丁寧?

感覺如何
記者仲要採訪人,真是現實

引用:
原帖由 mao 於 2012-8-1 23:28 發表
感覺如何
記者仲要採訪人,真是現實
勁無奈!!

唉好失望真係 果種無奈咩都唔係

感覺央視記者素質極其

我會講
李 打得很好~! 只是 裁判 令我打不好

係我就可能一板車過去都唔出奇
但一定一早就問清楚foul麥先
太低 唔直 定庶住左
wlwlwl
Forehand: inverted
Backhand: Tibhar Grass Dtecs

真係好無奈, 被扣2分, (根本發球是沒有任何問題)
如果唔係為左國家....丁寧可能會即時棄權走人 - 以示抗議 !
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

好失望!本來應該係一場好好看的世界最高水平的女子單打決賽,但我相信很多觀眾看完後都有點不開心。其實,我們的江天一,在16進8時的弟七局6:6,也被罰了一分,好彩他能克服,最後都打進八強,我都睇到有點激動。運動員這麼多年來的努力,就是希望能靠實力去比賽。

已經係一個遺憾 對兩位運動員都係
丁寧第三局追番一局已經好難得 但個裁判....

無奈 ...  so poor Ding Ling

應該要那裁判寫個報告出來,向全世界交代同時出一紅一黃牌的原因
沒有合理的解釋,便一世釘牌冇得做裁判
本帖最近評分記錄
  • lycong +3 支持一定要拿翻个公道 2012-8-2 00:00
  • pingpong +5 非常贊同 2012-8-1 23:57

如果我是丁寧....

反正那一局錯判已經成事實, 我會繼續刻意做"慢動作", 任由那個豬裁判繼續扣我分....

等現場觀眾去判斷 !
本帖最近評分記錄
  • 言兼 +1 非常贊同 2012-8-2 00:22
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

原來將乒乓球推向末路的唔係中國隊太強, 而係呢d 不知所謂的裁判!!!
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-8-2 00:05 發表
如果我是丁寧....

反正那一局錯判已經成事實, 我會繼續刻意做"慢動作", 任由那個豬裁判繼續扣我分....

等現場觀眾去判斷 !
哩個方法好呀
其實我真係覺得好奇怪
今屆唔係第一次foul佢下樽式發球
之前都foul過

今年奧運裁判真差,丁寧打得好好,只修裁判唔比佢勝

丁寧比裁判搞到失哂水準

Look at it from another aspect.,, may be the umpire is correct.
http://ooakforum.com/viewtopic.p ... mp;p=224785#p224785

回復 17# 的帖子

如果按照果幅圖,我係球證都會 foul 丁寧

焦點以為是拋不夠16CM, 但看法是手郁, 但裁判表達給丁寧的手勢也像不夠16CM
<-->
.

回復 19# 的帖子

球證應該有用英文話丁寧的問題係邊,同時求其做些手勢

21 12
發新話題