33 12
發新話題

[膠皮討論] 膠皮問題

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動

膠皮問題

我打開OMEGA IV ASIA ,但我覺得開波吾系咁轉,咁我想問換咩膠好???
主板:XIOM OPUS(FL)    neo藍綿省狂(正)   Rakza 7(反)
副板:勁極2 (FL)  blue fire m1(正)  Vega pro (反)
下個目標:timo boll zlf

回復 1# 的帖子

你開甚麼旋覺得唔夠轉 ?

Pro 和 Asia 我都覺得幾轉喎
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-7-16 18:54 發表
你開甚麼旋覺得唔夠轉 ?

Pro 和 Asia 我都覺得幾轉喎
側下
主板:XIOM OPUS(FL)    neo藍綿省狂(正)   Rakza 7(反)
副板:勁極2 (FL)  blue fire m1(正)  Vega pro (反)

引用:
原帖由 Yin=] 於 2012-7-16 18:56 發表

側下
咁其他呢 ?
(ie. 下旋 / 上旋 / 無轉球...如何 ?)
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-7-16 18:58 發表

咁其他呢 ?
(ie. 下旋 / 上旋 / 無轉球...如何 ?)
其他都系,冇以前打Rakza7咁轉

引用:
原帖由 Yin=] 於 2012-7-16 19:00 發表

其他都系,冇以前打Rakza7咁轉
R7 的確是比 Omega 轉d....但 Omega 都已經夠轉,

如果 T05 旋轉是 10
R7 旋轉是 9
咁 Omega4 Pro 都應該有 8.5 喎

(我用 Omega4 Pro 開波都有好多人食我發球)

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-7-16 19:12 發表

R7 的確是比 Omega 轉d....但 Omega 都已經夠轉,

如果 T05 旋轉是 10
R7 旋轉是 9
咁 Omega4 Pro 都應該有 8.5 喎

(我用 Omega4 Pro 開波都有好多人食我發球)
咁有咩膠可以似OMEGA IV ASIA,但又轉過佢呢

引用:
原帖由 Yin=] 於 2012-7-16 19:14 發表

咁有咩膠可以似OMEGA IV ASIA,但又轉過佢呢
我個人覺得 Pro 比 Asia 轉少少....
聽講近期出的 Baracuda 又可以喎,
好似有返最初 Baracuda 的質量, 但硬度就軟過以前的一點.

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-7-16 19:18 發表

我個人覺得 Pro 比 Asia 轉少少....
聽講近期出的 Baracuda 又可以喎,
好似有返最初 Baracuda 的質量, 但硬度就軟過以前的一點.
Bule fire M1呢

新嘅Baracuda 邊到有得買

引用:
原帖由 Yin=] 於 2012-7-16 19:21 發表

Bule fire M1呢
聽人講話幾好 (但我唔知實際上好成點)
我已經2 個月冇掂過乒乓波

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-7-16 19:23 發表

點解

引用:
原帖由 Yin=] 於 2012-7-16 19:22 發表
新嘅Baracuda 邊到有得買
你應該知既...

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-7-16 19:23 發表

板主 我星期六,借你玩la!
主板:剛力 正手MXP 反手D-TECS 0.5
副板:羽佳純子 正手MXP 反手D-TECS 0.5
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板:黑鐵牌大力神 正手MXP,反手T64
練習板:黑鐵牌普碳 正手MX-P反手T64
練習板:綠翡翠 正手MXP 反手仙人掌1MM
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

回復 14# 的帖子

eddie哥 我拎左塊藍火喇xd
聽日試膠 放落小鳥

我明樓主想點
但始終澀性同粘性膠皮有別
唔打t05, omega 4已好好

引用:
原帖由 atrix 於 2012-7-16 19:50 發表
我想問ra 7 vs jo gold 邊塊彈d 旋轉d
耐用d thank you
RAKZA 7

樓主手法問題(恕我直接)
我試過你塊板,發球旋轉,拉波既旋轉都好過我個塊
只因我削球先打大板型,唔係既話換塊重心好d既板
你磨擦唔夠多炸

引用:
原帖由 kennethkam 於 2012-7-16 19:44 發表
eddie哥 我拎左塊藍火喇xd
聽日試膠 放落小鳥
希望你找到好野,岩你打法la!
主板:剛力 正手MXP 反手D-TECS 0.5
副板:羽佳純子 正手MXP 反手D-TECS 0.5
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板:黑鐵牌大力神 正手MXP,反手T64
練習板:黑鐵牌普碳 正手MX-P反手T64
練習板:綠翡翠 正手MXP 反手仙人掌1MM
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

引用:
原帖由 eddieho 於 2012-7-16 20:18 發表

希望你找到好野,岩你打法la!
M1 好D定T05?

33 12
發新話題