發新話題

【超版通訊】立里乂巾十具

咁明天再傾

我總是覺得他日後一定會違規, 而且還會搬出一些諱論出來抗辯.
正如他所形容自己是一個有病, 又失業, 但又很有部署的中坑. (你們明白嗎 ?)
一點我不得不認同 - 他是已經為了日後將會違規的行為, 作出了不少的心思和部署.
我相信他是自以為可以勝過晒(我們)任何人的指控.
簡單d 講, 他正正就是一個會挺而走險的人.
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

不過有件事好奇怪
我記得佢話過背后有老闆
但今日又唔提……古古怪怪

我最唔鍾意是他唔老实

就算佢近期沒有了本壇的平台,佢都已經在其他地方招兵買馬何況比佢回歸.........;原諒佢不是問題但佢到今天仍砌詞狡辯不願講出真相 仲有佢5,6月時join佢球局時佢比此phone:66055353我,現在佢又改了號碼

既然大家都覺得佢咁麻煩,咁又何必讓他回來呢?
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

心軟LAW

咁啦, 不如在板主區投票(不記名)
有正方, 有反方. 連管理員都看不到誰投了票.
咁樣唔知好唔好呢.

回復 67# 的帖子

他就係利用人性的弱點"同情心" 貓哥千萬不要上他的當

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2012-7-27 02:00 發表
咁啦, 不如在板主區投票(不記名)
有正方, 有反方. 連管理員都看不到誰投了票.
咁樣唔知好唔好呢.
但好多板主根本對此事毫不知情或不甚了解,又叫佢地點投呢;打個比喻一個人犯法重的會被判監禁,輕的會判社會服務令或守行為;守行為都會有一段時間啦,但佢現在好似被判有罪但竟可以當庭釋放簡直斐夷所思 16/7先出通告暫停佢戶口,不足十多日後恢復他身份兼比佢可以開球局o甘做只會令佢得寸進尺 及引來更多人挑戰論壇,比人感覺原來無論我點錯都可以全身而退的仲有係明知佢球局有問題但仲比佢開咪只會令本壇有更多受害者

本帖最近評分記錄

不用不記名,我先投反對票!
團結一致向前看

我都係投反對票,不應姑息養奸

我ban他戶口是因為他透過pm宣傳其它論壇
無可否認他是有點狡滑,做錯的事也不肯承認,而且仲博同情心。
不過今朝起身又有一句說話在心頭
「能給人方便行方便,得饒人處且饒人」
他給我的感覺很兩極,某情度上他很熱心攪球局,童個人的利益多多少少上肯定會有一點,但攪球局其实也不會很多,極其量數十元,但另一方面他也不太誠实,背后有所隱暪。尋日他終於講出了兩件事,一是有人比錢佢攪球會,二是他不排除日后可以在乒乓球上找到一份工作。不管真情或是假意,他昨天說了一句,若我有什麼做錯,請不要公開講,畢竟我也是40多的中坑,想要一點面。想到這裹我不期然又覺得我先前的post去到太儘。

太陽話話會再犯規。我也相信他會或走法律,不過這一刻他未犯,若我們估計他犯而入罪,會否對他很不公平呢?

如jcclee說若他以一個普通會員開post,其实沒有犯規。
如以前有些球會教練,球局開post是無錢賺,但同樣會在球局賣野,或收學生。這些我們都控制不到,或不在控制範圍。今日對於論壇某情度上是多一個會員唔多,少一個唔少,但我亦同樣重視每一個會員。或者這樣說,我某情度上有一點同情他的,當然我知他是博同情。而有些人攪比賽的收費過高,好明顯有牟利之嫌,做法同樣踩界。當然我亦知道有些人如kei會在年尾將錢拿出來食晒,ttgathering會在季尾拿出來做奬品�奬金。
(利益申報:希望館是商業机構,擺明要賺錢交租)

客觀分析。
日后他可能一週有三天球局
一天是出post找人打波,其餘兩二可能是私底下開局,會以球會名義,亦會請教練 
日后他說亦會與地區合辦訓練班
但這樣球會或訓練班不會在電子媒体出現,如其它討論區或face book

論壇上有好多專業人事,他們不用靠開球局賺錢及生活
但不排除有些人是需要一些錢過活,當然商業机構如華星我們一定會收取廣告費
但如童希真的人,我們是否可以幫他一把,當然有時會感覺他不值得幫

寫到這裹我也有點茅盾。唔知譚校長及星星有什麼意見?

看了甘多回應,各人立場都很清晰.如俾他回歸又要整天monitor佢實在太累了.
Mao你同情佢俾他回歸,可以.只不過不要太執著會規,不然將來一定會有更多的問題出現.
如想論壇以後可以健康發展就讓他走吧.佢在其他論壇或者更加有得發圍呢.無圍阻人發達.
此仍個人愚見,勿笑

P.S.剛剛見到童生户口己開番也知mao你己有決定.anyway我地都是支持你的

本帖最近評分記錄
  • (=^x^=) +10 謝謝意見 2012-7-27 14:05

我看過大家對佢的行為評估, 無職業又無特別專長, 都係幾難過日子, 我建議再給三個月時間給他機會吧. 再有問題才行動啦, 乒乓球的圈子係好細好細, 碰見的機會率非常高, 個名一臭全世界都知, 那時真係永不超生呢。

其實我咪又係覺得好矛盾....
初期, 經了解後, 我都係偏向給予他一個機會,
但見到佢得戚又可以復活(點都唔會死),
繼而急不及待地盤算下一步的"大計劃" / "大攪作"....
唉, 自己難免都有d 激氣. 似又被人利用了的感覺.

佢就可以要求我地俾面佢"落台", 咁佢點解又唔俾面我們, 令我們也好做一點 !?
我已親口跟他說明白, 機會是可以給予, 但論壇只是希望佢可以低調一點.

江山易改....
已經對佢沒有任何期望, 所以日後無論發生甚麼事, 我是也不會失望的.

我會跟決定而盡量配合.
本帖最近評分記錄
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

貓,支持你,但他的球局係1:6或以上,這是一個嚴重問題。
團結一致向前看

我對於貓哥的決定表示尊重 但其實你未諮詢前早已有即定立場希望歷史可以証明你今天的決定是正確的;另佢要求我們俾面佢,[面係人地俾 架係自己丟]如果你不是多次無犯錯又點會上通告呢我支持在陽光之下,輿論的壓力能產生一定監察的作用

我無決定 亦未決定
我在國內 請等等

今日收到的PM

我是,你好似join過童希真的球局,我想問你的感覺如何,能否給我一些意見。

mao 貓,我玩左CB球會一個月, 不過以後唔打啦!:(  唔OK, 搵笨......

發新話題