發新話題

[長膠] 友誼 傳奇 105

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 04:31 分類
因此終是生膠,所以不如正膠穩定
802~40係太粒正膠,當然穩定,好似反貼一樣

引用:
原帖由 fly1983 於 2012-7-14 13:50 發表
因此終是生膠,所以不如正膠穩定
802~40係太粒正膠,當然穩定,好似反貼一樣
我轉打粒仔只有兩個月左右,但可擊敗以前不能擊敗的對手,
令我不斷探討它的數據和特性。

引用:
原帖由 fly1983 於 2012-7-14 13:48 發表

穩定性都不錯,如oldcake你有興趣可以約出來打下波
都想請教oldcake既球技,呵呵
好啊,睇下你幾時有球局,我來join下,順便試膠
Guide for happiness:  
1.Free your heart from hate.  2.Free your mind from worry,
3. live simple, 4. give more, 5. expect less

好吖,邊區方便你? 你都係用傳奇?

引用:
原帖由 SIUWW 於 2012-7-14 15:00 發表
好吖,邊區方便你? 你都係用傳奇?
我吾係打用傳奇,我用緊nittaku Hammond FA speed 生膠,中直單面,住荃灣,而加交通咁方便,只要吾係太遠,都ok
1.Free your heart from hate.  2.Free your mind from worry,
3. live simple, 4. give more, 5. expect less

我都係住荃灣區呀,我下星期去泰國,月尾約你打吖

回復 26# 的帖子

原來係荃灣友,再約la

我正手用802-40,反手729 08 es 到時call你

引用:
原帖由 old-cake 於 2012-7-14 13:22 發表
係博乒網睇到一個關於传奇105,講到佢相當全面,真係有d冲動去試一試
http://www.chinatt.com/tt/dispbbs.asp?boardid=120&id=579161
105可以通过手法变化,可以使球不那么单一化,&# ...
會吾會係啲廣告嚟呢?

吾知呢,寫到塊膠好全面,

引用:
原帖由 SIUWW 於 2012-7-14 15:26 發表
我都係住荃灣區呀,我下星期去泰國,月尾約你打吖
你有無打荃灣分令?

引用:
原帖由 old-cake 於 2012-7-14 16:50 發表

你有無打荃灣分令?
冇呀,我都吾知有呢樣野

吾知?
咁你係咪好小打比賽呢??

讀書時校隊

Cake 兄,想請教打粒仔正手海綿要幾多mm先ok呢?
802-40 2.2mm 傳奇就 1.9mm

我都係荃灣人呀,侵埋我好嘛?

引用:
原帖由 SIUWW 於 2012-7-14 19:39 發表
Cake 兄,想請教打粒仔正手海綿要幾多mm先ok呢?
802-40 2.2mm 傳奇就 1.9mm
其實無乜標準,主要都係打法同膠的配合而去决定,
一般吾係打主攻,同帶小小邪的,都會打薄小小的海綿(1.5-1.9mm)..要控制好,可以到板底.有球感.但球速慢,殺球時自身要比較加力,

打厚海綿的(2.0-2.2mm),一般會打主攻為主,重基本工的打法,來回板數多,球速快,相對上不邪,

我係打2.1mm海綿

引用:
原帖由 old-cake 於 2012-7-14 19:55 發表

其實無乜標準,主要都係打法同膠的配合而去决定,
一般吾係打主攻,同帶小小邪的,都會打薄小小的海綿(1.5-1.9mm)..要控制好,可以到板底.有球感.但球速慢,殺球時自身要比較加力,

打厚海綿的(2.0-2.2mm),一般 ...
哦…明白了!

引用:
原帖由 3070 於 2012-7-14 19:49 發表
我都係荃灣人呀,侵埋我好嘛?
你肯來就最好la,不過你咁忙,吾係咁易就到喎

因為我返shift㗎,有時早上或下午打波可以嗎?

發新話題