27 12
發新話題

8:50秒 是否違規開波?

8:50秒 是否違規開波?

香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

15:40 果下FOUL更爭議性

又真係縮唔切ge
天下武功, 無堅不破, 唯快不破

8:50 係違規開波, 比著我判都係 foul

引用:
原帖由 henrytam 於 2012-6-25 20:45 發表
15:40 果下FOUL更爭議性
咁要睇邊個角度睇過去, 如果我在佢左邊就要佢開過, 響佢右邊就當合法法球

好難講....

我都覺得係違規開波

心理及心態比起技術還差很遠,可惜!
BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

8:50果下係段片既角度黎睇真係幾嚴重既遮擋(我睇唔到粒波升起添 )
但15:40果下應該係裁判見到佢遮住左發球點所以罰分
(純粹個人意見)

個人認為的確係違規開波

我覺得2:0. 對方最後一個發球都有違規開波

好多香港甲組都會咁樣發球!香港裁判好少會罰分!
莫非外國裁判會嚴格D?重有一樣嘢講!這是一個世界性比賽,
香港嘅代表係比人罰咗分!但比賽完畢後好似淨係無同裁判無握手,
會唔會唔係咁好呀!希望我睇錯啦!因為你是代表香港比賽㗎!

高生終於轉做教練

真係有唔拋波,遮擋
罰分都好合理
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

係有少許遮擋, 國際賽事係會FOUL的

這場是決賽,在第一局3:2球證作出警告後重發,但隨即再發Foul了一分,打到第三局4:9都Foul了一分,整場賽事Foul了數分,在冠軍賽中實屬罕見。論發球確是遮擋及向後拋(被Foul幾球)。在國際賽上碰到嚴格裁判是難免,但發球不合規格對全職運動員來說,難辭其咎。我相信教練會作出相對訓練加以改善。

就咁睇片我會foul佢
發球搶攻前三板
側身爆衝攻破綻

Good match

個人認為果兩球都應該foul…不過其實佢對手都有同樣情況出現…只不過佢對手見個裁判foul得咁凶狠…自己都特登係拋完波之後拎開隻手…

好姐
<-->
.

27 12
發新話題