發新話題

(已解決) 有無人拾獲Timo Boll球拍?

24號枱果兩個我都識得的
我估計可能有波友錯手擺埋入自己個袋到
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

我只係記得我同傑仔係16強, 貓仔同bobby都係16強時在25號台打過, 但果時應該重好早, 鍵曦之後重有賽事要打
之後既就唔係好記得
傑仔係比賽完後係25號台附近掛住打機 唔知佢記唔記得最後有邊幾個人係25號台附近

我記得牙姐問過

有無柯南?
香港乒乓網

我昨晚打到足足十一點同南翔一齊走入lift
當時有一個生面口的中年女人同lift
我應該係最後尾二一班人
想信最後一批人都係波友多
只希望有波友執到la
wlwlwl
Forehand: inverted
Backhand: Tibhar Grass Dtecs

昨晚我都接近11點先走. 印象中當時未發現球板, 相信球板是在10-10:50pm左右讓人拿走, 如果球板是在#25枱附近, 昨晚曾在附近之球友我已心中有數. 其實塊板只係句句幾佰元, 仲要係二手, 要脫手一來要冒風險, 二來亦買不到好價; 而旦呢塊板對鍵曦小朋友意義重大, 希望攞走塊板既朋友能夠交回-- 我地唔想知你係邊個, 亦無打算追究, 大家只係想鍵曦仔失而復得, 以免小朋友成長路上留下童年陰影. 我明晚會到歌街揾亞姐認人, 希望塊板係我到之前已交到歌街. 始終不問自取, 無論銀碼多少, 都是盜涉罪行, 我絕對唔怕麻煩, 要做既我一定會做, 所以希望呢位朋友主動地靜靜地交回球板, 以免最終鬧上法庭.
"健康既成長對於小朋友是很重要的, 我只希望事件能圓滿解決, 讓小朋友重回快樂童年, 開開心心地打球. "

我估Terence講到咁應該會嚇得番果個人架啦

引用:
原帖由 Terence 於 2012-6-20 20:28 發表
昨晚我都接近11點先走. 印象中當時未發現球板, 相信球板是在10-10:50pm左右讓人拿走, 如果球板是在#25枱附近, 昨晚曾在附近之球友我已心中有數. 其實塊板只係句句幾佰元, 仲要係二手, 要脫手一來要冒風險, 二來 ...
其實以你當時的時間 要報警查閉路應該都不會有很多人出入過...比較容易查得出來.

其實我去過歌街咁多次真係未見過CCTV, 連LIFT 入面都冇

希望個人會盡快拎出黎!

7—8歲的小朋友可以11點幾仲在歌街?

鍵曦加油!旻軒和我仲記得一年前你剛買得球拍的陽光笑容。

希望早日有路不拾遺者把球拍交回。

如果24小時內再無回應? 鍵曦爸爸最好快D報警.

算啦 報警先幫到你

引用:
原帖由 y539069849 於 2012-6-20 21:36 發表
7—8歲的小朋友可以11點幾仲在歌街?
有個九碎左右的小朋友一星期在歌街20個鐘,可以一日打七個鐘
好得人驚,最可憐是打咁多都未win到佢老豆
香港乒乓網

其实好好失望,我有拾到不是選擇物歸原主,而是袋袋平安
我希望是誤會一場,但若不是誤會,我实在覺得可憐
區區為了數百元的球板,出賣自己的人格,良心
奪去一個只有七碎小朋友的愛心球板,可恥可恥

若是誤會,請該名網友自友交還歌街,
否則若查出是邊個,我保證我刊登他的大名在我網上77,49日
香港乒乓網

其实可以報警,好方便
我經常都去報下警
我地全家都會去落口供。支持找不到便報警

另外市面各大二手區我們都會留意。
每一塊 Timo Boll 都會有一號碼,無得走
香港乒乓網

人神共憤
香港乒乓網

引用:
原帖由 阿舜 於 2012-6-20 19:20 發表
最後一個小時基本上只係得返打比賽既人, 同另外2個人係最遠的球台在教波, 所以幾有可能是參加比賽的人錯手見到有球板就以為是自己的, 放入自己既板套內, 各位有打比賽的波友請睇睇自己既板套, 有無多左塊球板

另外 ...
同bobby都係16強時在25號台打時見到

佢自用點算-.-

發新話題