發新話題

[其它討論] 澎漲劑開膠一問

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:52 移動

澎漲劑開膠一問

睇過幾個post, 有多少亂
究竟用澎漲劑開膠應該搽膠面定海綿?
中國膠
日本膠
外國內能(Tensor)
有無分別??

海綿,D人點解用係膠面係因為打耐左,開始唔夠痴,所以先用係膠面上

有塊#21天3,標36度,怕用左澎漲劑會太淋
心急。。。唔想等自然開膠

擦完膠面, 會捲得好勁 !
擦海綿可以, 不過持續靠澎漲劑, 塊膠最終會變得好淋,
適可而止, 或考慮長遠d - 用油.
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-5-31 15:52 發表
擦完膠面, 會捲得好勁 !
擦海綿可以, 不過持續靠澎漲劑, 塊膠最終會變得好淋,
適可而止, 或考慮長遠d - 用油.
意思淨搽膠面都可以開膠?
我仲未上板架

引用:
原帖由 virtuososiu 於 2012-5-31 15:54 發表

我仲未上板架
意思是擦海綿可以, 不需要擦膠面.
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 virtuososiu 於 2012-5-31 15:54 發表

我仲未上板架
Book個發球機, 狂抽兩個鐘唔好停, 乜都開洒~~~~~
< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

本帖最近評分記錄

回復 8# 的帖子

搽油其實有什麼用,我都想知??

引用:
原帖由 nwa10 於 2012-5-31 17:40 發表
搽油其實有什麼用,我都想知??
http://hkttf.com/search.php

回復 10# 的帖子

其實36度咁林,有冇必要用澎脹劑  你塊底板配咁林感覺係點?

引用:
原帖由 pearpang 於 2012-6-1 13:09 發表
其實36度咁林,有冇必要用澎脹劑  你塊底板配咁林感覺係點?
係會有D唔夠力架, 控制好囉

36度我諗唔洗用la掛...

發新話題