發新話題

江天一爆左肥皓!

加油

支持香港隊.......

hk good ball
Timo Boll ALC FL+Tenergy05+Roxon
Timo Boll ALC FL+Baracuda+Tenergy64

引用:
原帖由 william011894 於 2012-5-26 13:44 發表
贏左丹羽4:2,報番一戰之仇
Well!!
騎牛遠遠過前村,吹笛風斜隔壟聞。
多少長安名利客,機關用盡不如君。

最後四強馬龍對勵勤, 繼科對許昕, 非常期待。估計馬龍會出線, 上次繼科險勝許昕, 個人希望今次輪到許昕出線, 同馬龍爭冠軍, 直橫大戰, 馬龍狀態平平, 咁許昕取勝機會就大增了, 不過大前題都係要先砌低繼科, 一d都唔easy, 正路都係繼科vs馬龍, 繼科奧運前再攞多個冠軍袋袋平安。

引用:
原帖由 TurboZ 於 2012-5-26 22:51 發表
最後四強馬龍對勵勤, 繼科對許昕, 非常期待。估計馬龍會出線, 上次繼科險勝許昕, 個人希望今次輪到許昕出線, 同馬龍爭冠軍, 直橫大戰, 馬龍狀態平平, 咁許昕取勝機會就大增了, 不過大前題都係要先砌低繼科, 一d都唔e ...
No la.

馬龍 vs. 繼科
馬龍 will win.

引用:
原帖由 TurboZ 於 2012-5-26 22:51 發表
最後四強馬龍對勵勤, 繼科對許昕, 非常期待。估計馬龍會出線, 上次繼科險勝許昕, 個人希望今次輪到許昕出線, 同馬龍爭冠軍, 直橫大戰, 馬龍狀態平平, 咁許昕取勝機會就大增了, 不過大前題都係要先砌低繼科, 一d都唔e ...
唔知大家覺唔覺近兩年都係馬龍同張繼科之爭,
有d似當年網球費達拿同拿度壟斷左頭兩名
惟有睇下許昕或者王皓做唔做到祖高域, 打破雙雄之爭, 進入三國
話返轉頭, 我覺得依家中國內部3,4,5之爭係咁
王皓=許昕
許昕>馬琳
王皓=馬琳
不過許昕畢竟5虎之中最後生, 反而王皓近兩年狀態都好似一般, 唔知係咪同年齡愈黎愈大有關

回復 29# 的帖子

我覺得王皓和許昕比, 表現是有點此消比長; 王皓現時勝在大賽經驗豐富; 許昕正手強勁, 不過横打/横拉技術遠不及王.  Doesn't matter, 打直板本來就應以正手為主, 反手為輔(反手位防守, 相持, 過渡, 打機會球).

原本王皓有病
主板:龍張(直)
正手:省狂
反手:R7
*******努力打大波*******

香港隊唔講得小

許昕打緊科豆!

許昕ko張繼科4:2

太好了
終於許昕贏晒張繼科,馬龍奪冠
許昕贏馬龍個場最後一局,10:4個陣
估唔到馬龍會同許昕玩表演賽

回復 35# 的帖子

許昕繼續發揮強勁正手, 輔以反手横打, 同一天内KO當今乒壇最top的兩名横板師兄.  許昕, 中直的優勢靠你延續下去了!

引用:
哈! 真係願望成真, 恭喜許昕, 估唔到出咗兩個無緣奧運的男女單打冠軍, 真係出人意表!

許昕依家橫打非常純熟,好似打橫板反手咁

好似話王皓因為急性腸胃炎,打完馬上入了醫院!!!

王皓重可以出席頒獎禮, 丁寧反而無出現, 退出比賽畀港隊冷手執個熱煎堆!

引用:
原帖由 wlwlwl 於 2012-5-26 18:40 發表

Http://ittf.com/ittv
ittv無reply
有無其他link?

明是刻意放煙幕, 玩學生考試 / 測驗前話自己無讀書, 讓人家鬆懈...... 樓主是否想數一數, 笑笑有幾多人相信
<-->
.

發新話題