發新話題

[是非] 無品人士

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 05:08 移動

回復 20# 的帖子

本人打法:快攻擦網兼嘀死

回復 21# 的帖子

咁我會建議只去石台同你打
睇你點賴網

引用:
原帖由 kanlok 於 2012-5-12 00:48 發表
  咁我會建議只去石台同你打
睇你點賴網
石台一樣會賴網 只係會彈起

回復 22# 的帖子

e+新屋村都用木台啦...但用鐡網,賴網都要有運先得.

勝負榮辱腳下泥
睇開一d無閉翳

開佢名啦

引用:
原帖由 biside 於 2012-5-12 01:26 發表
勝負榮辱腳下泥
睇開一d無閉翳
看來長老既道行好深厚呀!!

我第一球己經瀨矖野,我未企定佢己經唔拋波開個波過黎,到最後佢發乜球都好,搓個重下旋過去先

引用:
原帖由 kanlok 於 2012-5-11 23:55 發表
今日球局中 巧遇一名極其無品的人士
以下為其無品行為
開波唔拋波 唔理你準備好味直接開波
個波係佢張台Double 滴左兩下 及 打中佢個身再返黎我張台 都可以當無野照打 仲要唔認有Double到
最令我感到討厭 ...
交給這裡處理,列入黑名單,下次球局咪唔好預佢!
BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

睇來此人打波是為了發洩
wlwlwl
Forehand: inverted
Backhand: Tibhar Grass Dtecs

其實我在球局都有遇到對手發球無拋波, 但那對手除發球方面有瑕疵外, 其他都OK(無講粗口), 和他打波就當練下接發球反應囉
主板:龍張(直)
正手:省狂
反手:R7
*******努力打大波*******

入嚟同我打+請你飲汽水.

引用:
原帖由 kanlok 於 2012-5-11 23:55 發表
今日球局中 巧遇一名極其無品的人士
以下為其無品行為
開波唔拋波 唔理你準備好味直接開波
個波係佢張台Double 滴左兩下 及 打中佢個身再返黎我張台 都可以當無野照打 仲要唔認有Double到
最令我感到討厭 ...
打舊例係唔洗拋波嫁, 知冇?

其實知道佢球品唔好, 咪以後唔好同佢打囉, 費事勞氣呀.......
主板:龍張(直)
正手:省狂
反手:R7
*******努力打大波*******

唔拋波發球, 我嚟區大把!
何必太計較, 令自己唔開心呢?

墨爾本也有粗口佬,衝口而出粗口常聽,衹是不太個份也能椄受, 如不停的粗口, 精神有問題不要和他打球, 免影響他人,
開波唔拋波 唔理你準備好味直接開波, 這也常見, 如不是正式比賽也算了, 你站好位才把球給他, 舉起手讓他知你未企好位,叫他不要發球.
打球要開心, 不要一人的不是影響你的心情.

引用:
原帖由 lycong 於 2012-5-12 00:05 發表
此類人都有如下特徵:唔拋波,擦網hi邊唔講SORRY,仲要覺得好應分,個樣仲要好巴閉咁
打生膠長膠的人常這樣習惯一下好了

一冇,
主板   :stiga sense7.6                      nittaku : Septear
正手   :dhs                                        joola tango extrem
反手   :donic acuda s1turbo             butterfiy sriver fx

引用:
原帖由 tommy1111 於 2012-5-12 08:49 發表 [img]http://hkttf.com/images/common/back.gif[/s-img]
-新·

打舊例係唔洗拋波嫁, 知冇?
今年是那一年?清朝?
主板   :stiga sense7.6                      nittaku : Septear
正手   :dhs                                        joola tango extrem
反手   :donic acuda s1turbo             butterfiy sriver fx

乒乓球壇什麼人也有
唔開心發泄一下無問題
在國內個個都唔拋波
又遮又茶膠水
有些東西當我地無法改變人的時候
可以做的是改變自己心態
或者是唔同佢打
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

他真的有點問題
始終我們是身處香港