發新話題

[是非] 無品人士

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 05:08 移動
無品的波友, 其實在本論壇球局之中算是少了,
這裡一般的品格都不太差的, 偶然會有一/兩個,
相信遲早也會被自然淘汰出局....

何不仿傚星爺 ?
"嗰d 唔好球品既人, 我係唔會同佢地做朋友既" !
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

其實打波都係一件開心既事

算啦,,睇化啲,,唔好同啲咁無品既人打

引用:
原帖由 BIRDF2998 於 12/5/2012 21:56 發表
算啦,,睇化啲,,唔好同啲咁無品既人打
非常同意,友持,報左名都打粒星,人人都唔同渠打,好野!

引用:
原帖由 bing 於 2012-5-12 22:08 發表

非常同意,友持,報左名都打粒星,人人都唔同渠打,好野!
鬼叫佢冇品

輸一球而罵人是很無品的行為.我們極不願和此等人打球.講多句話都免了.

打乒乓球..志在開心
所以我既角度 先看球品再看球技
就算球技再好..球品唔好..打得唔開心..咁打黎都無意思
何必難為自己
主板:CLIPPER WOOD
正手:OMEGA VI PRO MAX
反手:TIBHAR RAPID D.TECS 2.0MM
近排練防/撞擊球/磨波比較少
目標:目前希望練好基本功
如:撞擊/推擋/發力/控制/ 步法(步法較重要一點)
練波的話 唔好嫌我屎就得了

引用:
原帖由 丫文 於 2012-5-14 14:58 發表
打乒乓球..志在開心
所以我既角度 先看球品再看球技
就算球技再好..球品唔好..打得唔開心..咁打黎都無意思
何必難為自己
數漏了口德 以前就有個網民定期亂爆會員流料...............

<-->
.

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2012-5-14 15:28 發表

數漏了口德 以前就有個網民定期亂爆會員流料...............
嗯..呢樣都係好重要既一環
本帖最近評分記錄
主板:CLIPPER WOOD
正手:OMEGA VI PRO MAX
反手:TIBHAR RAPID D.TECS 2.0MM
近排練防/撞擊球/磨波比較少
目標:目前希望練好基本功
如:撞擊/推擋/發力/控制/ 步法(步法較重要一點)
練波的話 唔好嫌我屎就得了

小弟成日遇到d阿叔, 佢地開波又唔拋波,
撞西, 陰我左右......
最頂唔順係, 佢地又串, 話係靠開波食糊, 不過佢地就無講粗口,
但係都激到我爆炸

唔拖波好多年長波友都會咁...問題不大(因為又不是正式比賽)
擦邊hi網...唔講sorry都無問題!!!
但輸波罵人講粗口...這條友就太"不該"!!
如果佢系咁...只好立即停止和他打好了...等他也知道自己的問題!!
討厭輸波,但無奈已成習慣!

引用:
原帖由 poon 於 2012-5-15 12:45 發表
唔拖波好多年長波友都會咁...問題不大(因為又不是正式比賽)
如果佢系咁...只好立即停止和他打好了...等他也知道自己的問題!! ...
雖然話係友誼賽, 但我拋, 你又唔拋, 好似唔太好,
當然我都可以唔拋, 不過又唔想......
本帖最近評分記錄

若果不依遊戲規則, 不拋球應當失分....... 理由是像猜包剪槌時出一隻手指<手指受傷者除外>, 都不知他出剪還是出槌, 這視作彈弓手論. 再者, 不比賽不代表可以打得樣樣衰衰, 失了該項運動的正宗動作和風味等.

<-->
.

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2012-5-15 13:17 發表
若果不依遊戲規則, 不拋球應當失分....... 理由是像猜包剪槌時出一隻手指, 都不知他出剪還是出槌, 這視作彈弓手論. 再者, 不比賽不代表可以打得樣樣衰衰, 失了該項運動的正宗動作和風味等.
THANKS版主加分~
我非常認同, 每樣運動都有佢既規則,
但係d阿叔都幾十歲, 邊會聽丫......
所以同佢打果陣時, 根本無咩意思, 搞到我唔想同佢地打,
我雖然球技差, 但都知道咩係體育精神囉~

唔拋高打舊例,不如拎個細波出黎打...如果公平起見,應該大家跟足規矩。

另外講粗口,睇下佢係唔係罵人啦,如果自己打失波講粗口,向自己發洩下就冇乜問題,好多國家隊球員打失波都有講粗口

引用:
原帖由 poon 於 2012-5-15 12:45 發表
如果佢系咁...只好立即停止和他打好了...等他也知道自己的問題!! ...
等我有時間就去練下十字西先~~~~~
< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

出來打球局,好多都係業餘性質,不守球列都算數,最緊要大家玩得開心
但佢球品差,人品差,十分過份,呢d人只會俾人排擠,球局亦唔會再俾佢join

劣行絕不可以數漏口德
<-->
.

hehe 我真是想知邊個??
其實同佢打唔夾,米以後唔好同佢打羅,唔好激氣,傷身

其實有冇品都係一種心理戰, 一方冇品, 令對方浮躁輸波, 別講一般球局, 就算在乒總比賽都屢見不鮮。平日同多D冇品人打波, 其實都可以訓練一下自己心理質素

另外, 想問下樓主, 既然對方要使出渾身解數(我指粗口), 你應該贏了他吧?!

發新話題