21 12
發新話題

溫度問題

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動

溫度問題

請問 39.5 度=10x 度??
我的爸爸發燒好擔心

Normal temperature is 37C

成人發燒, 要飲多D普通溫度水降溫
<-->
.

我想知華氏同攝氏

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2012-5-11 23:39 發表
成人發燒, 要飲多D普通溫度水降溫

引用:
原帖由 iacentre 於 2012-5-11 23:38 發表
Normal temperature is 37C
不是38.6為常溫嗎? 他指攝氏轉華氏
<-->
.

<-->
.

take care 睇左doctor未?

回復 7# 的帖子

咁我咪日日都發燒

引用:
原帖由 kennylaw321 於 2012-5-11 23:49 發表

咁我咪日日都發燒
me2

日日上乒器網都易發燒的
<-->
.

- -我平時得35.7度
YEO
正手 : 狂飆3
反手 : baracuda

引用:
原帖由 kangaroo626 於 2012-5-11 23:56 發表
- -我平時得35.7度
好像貧血者的特徵
<-->
.

用小林退熱貼, 好有幫助 !
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

39.5 F x 9 / 5 + 32 = 103.1 C

用暖水抺身降到幾好溫度,我記得之前有人教過BB仔高溫都係用依個方法可以降到2-3度,大人應該都得

去睇急症吧

引用:
原帖由 wilson2020 於 2012-5-12 01:05 發表
去睇急症吧
agree
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

回復 17# 的帖子

其實睇急症佢都要你等,不如抺下身之後等到聽日睇啦

引用:
原帖由 moodyki 於 2012-5-12 00:17 發表
39.5 F x 9 / 5 + 32 = 103.1 C
單位掉轉!103.1℃屎緊!

BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

21 12
發新話題
最近訪問的版塊