發新話題

[膠皮討論] 懷念舊時的 Baracuda

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動

懷念舊時的 Baracuda

以前對 Baracuda 的印象十分之唔錯,
最近找到還有2塊是早期舊版的 (max),
忍唔住, 將佢地灌飽了澎漲劑, 貼上板做反手膠 (另外一面正手貼上舊版的 T05)
比較一吓2 塊膠, 受澎之後的 Baracuda 原來都好似 T05,
只是海綿冇05 咁硬, 擊球時聲浪更比05 嚮一點和更通透,
當然性能上是稍遜於T05 少許, 但也是一塊好的套膠.

<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

我都好中意舊時 大氣孔的 baracuda
"本人性格平易近人~沒有開罪每一位波友~
打乒乓球只是為了興趣~強健身體~
不是渴望什麼成績~亦不奢望要追求更深層次!
打乒乓球最終目的是開心!打什麼膠/板,這是我決擇~
亦希望我好朋友尊重本人意願!
人到中年~想攀上高峰~談何容易?
都是這句:快樂人生,快樂乒乓!"
(乒乓潮文>濃縮版<)

可惜已再找不到

引用:
原帖由 wilson2020 於 2012-5-10 13:18 發表
可惜已再找不到
冇錯, 又係有錢都買唔返嗰隻 !
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

我之前有一塊9成新 但已賣左
好後悔啊

以前個塊真係唔錯

現時的bara已變質了

我留左兩塊舊版baracuda俾鍾大姐
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

但我覺得灌油後嘅Baracuda打出質量明顯差咗!
BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

引用:
原帖由 太陽之子 於 2012-5-10 14:55 發表
我留左兩塊舊版baracuda俾鍾大姐
仲有冇~ 我想要~
"本人性格平易近人~沒有開罪每一位波友~
打乒乓球只是為了興趣~強健身體~
不是渴望什麼成績~亦不奢望要追求更深層次!
打乒乓球最終目的是開心!打什麼膠/板,這是我決擇~
亦希望我好朋友尊重本人意願!
人到中年~想攀上高峰~談何容易?
都是這句:快樂人生,快樂乒乓!"
(乒乓潮文>濃縮版<)

我自己都有塊舊

回復 11# 的帖子

讓比我呀

回復 12# 的帖子

岩岩$20買左返泥未打過

回復 13# 的帖子

$20

包裝上點分別是舊版定新版丫?
7星板 OFF +.+

回復 14# 的帖子

係啊

回復 1# 的帖子

現在的baracuda都試打過,都好好打
聽你咁講,舊版本米好勁

引用:
原帖由 nwa10 於 2012-5-10 19:37 發表
現在的baracuda都試打過,都好好打
聽你咁講,舊版本米好勁
如果有機會, 你試吓...打完新的...打舊的, 之後你就會明白 !
舊版是重一點, 但海綿扎實好多.

我以前有塊舊版見爆哂邊竟然當垃圾掉左

引用:
原帖由 kennylaw321 於 2012-5-10 06:47 PM 發表
岩岩$20買左返泥未打過
buy from china star??
直板兩面弧圈/長膠倒板打法

主板:stiga cc7(101g)正手:Neo藍綿省狂3 反手:Baracuda Big Slam
副板:Stiga Carbo 7.6(88g)正手:MXP 反手:雲霧3 ox
副板:yasaka yeo(92g)正手:Neo 天極2 反手:729 焦點3

發新話題
最近訪問的版塊