發新話題

徵求波友(九龍或荃灣區)

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 04:39 移動

我亦想參加練好基本功及希望揾到長期練波朋友,時間隨意地點最好在九龍或荃灣區,只要預早通知便可。
小弟球技普通,是一名熱愛乒乓球的中坑。若有興趣,請PM我。謝!

我亦都想練好基本功...唔好嫌我屎就得喇......我是長期練的
主板:CLIPPER WOOD
正手:OMEGA VI PRO MAX
反手:TIBHAR RAPID D.TECS 2.0MM
近排練防/撞擊球/磨波比較少
目標:目前希望練好基本功
如:撞擊/推擋/發力/控制/ 步法(步法較重要一點)
練波的話 唔好嫌我屎就得了

多謝童兄回覆!我之前同你切磋過,比你大炒輸到開巷,尤其是你的長膠時反時正,簡直是沒法擋,你隊波點會係水平差。
請問你何時練波?

回復 3# 的帖子

多謝你的回覆!請問你是否有地方可以練波,請告知時間及地點?謝!

引用:
原帖由 C.Y.Paul 於 2012-5-9 15:27 發表
多謝你的回覆!請問你是否有地方可以練波,請告知時間及地點?謝!
明晚 9-11點 花園道體肓館

花園道??? 花園街???
底板: Yasaka Giaobao 5
正手: 紅雙喜天極II (黑)
反手: Butterfly Tenergy 64 (紅)

引用:
原帖由 ninthuncle 於 2012-5-9 17:10 發表
花園道??? 花園街???
打錯添...花園街先岩

回復 6# 的帖子

明晚有事,可否約其他日期如星期五或下星期三?

今個星期五可以 但你訂場ok?

引用:
原帖由 童希真 於 2012-5-10 01:02 發表
我一般星期二五都會係美孚打波,我最歡迎有恆心又屎波o既人黎玩架,因為又好多人以為自已好利害又怕輸又睇唔起人,但其實自已都係好屎,所以我o既宗旨係只要你有心就得架喇,好唔好波唔係同人比o既,能夠發揮到自已o既 ...
我好屎波 都可以黎架呵?

引用:
原帖由 童希真 於 2012-5-10 01:26 發表
我點有資格嫌人屎呢,我有名叫CB1號啦,話時話你幾大呀,
20歲  但玩返乒乓球冇幾耐 橫板玩左2個月到  新手

引用:
原帖由 童希真 於 2012-5-10 01:44 發表
同我一齊練波o既有兩個人,一個29歲講普通話叫小毛,一個2零歲0既叫jojo,我負責訂場同實戰演練,所以你20歲算最後生果個囉,cy同我都係中坑一名,過來玩下先算啦,以前都有好多人黎過,不過練左一頭半個月就閃左,可能中坑真 ...
好呀....

回復 10# 的帖子

今個星期五我沒有場地。如果你已約了童兄下星期五練波,到時可能會見到你。

發新話題