78 1234
發新話題

[膠皮討論] 【省狂真偽】大家辨別一下這塊neo省狂的真偽

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動
慎防網上賣家

陳李張王何吳劉甘余, 曾于歐周伍郭藍呂魯邱畢許雷陸林白蔡黎田

回復 66# 的帖子

用“慎防網上騙案”、甚至“慎防陌生人”會比較達意
抑或你從不在網上買野?

回復 67# 的帖子

我不在網上向個人賣家買膠

陳李張王何吳劉甘余, 曾于歐周伍郭藍呂魯邱畢許雷陸林白蔡黎田

今日已經從樓主(JJJJJ) 手中看過了塊膠,
證實了是假的 Neo 省狂 !
都假得來非常之明顯, 一d 都唔難分辨 !

(1) 面膠的質量非常粗糙
(2) 面膠上的字也和正品的很不相同
(3) 海綿才是明顯的破綻, 莫說不是Neo 海綿, 連普通的狂飆海綿也不如 !
顏色是瘀橙色的, 估計只是類似縱橫海綿一類的級別.

幾十蚊的價值充當$200以上的Neo 省狂, 質量算是非常惡劣 !

用開狂飆的人, 應該一睇就會知是假 !

<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

當我黑仔吧
當係一次教訓

多謝jcclee出手相助
成功退款

個S都好假下

事件得以劃上句號, 沒有損失, 算是好彩了 !

也希望大家以後上網"隔山打牛"的時候要格外小心 !
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

嘩! 睇番自己在淘寶買的省狂差不多全部都係同第一張相一個模, 反而有d普狂就同真嗰張個logo一樣, 但係全部都係廿幾三十蚊的貨色, 真係唔知齋睇logo可唔可靠, 其實想照抄個logo應該難唔到d山寨廠, 唔明點解會做到好似第一張相咁離譜。

引用:
原帖由 TurboZ 於 2012-5-9 10:12 發表
嘩! 睇番自己在淘寶買的省狂差不多全部都係同第一張相一個模, 反而有d普狂就同真嗰張個logo一樣, 但係全部都係廿幾三十蚊的貨色, 真係唔知齋睇logo可唔可靠, 其實想照抄個logo應該難唔到d山寨廠, 唔明點解會做 ...
睇海綿來分會可靠d ! (真/假一比較就高下立見)
如果用過(買過)真的省狂/國狂, 好難會被佢地呃得到.

以後都去華星買

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-5-7 08:07 PM 發表
今日已經從樓主(JJJJJ) 手中看過了塊膠,
證實了是假的 Neo 省狂 !
都假得來非常之明顯, 一d 都唔難分辨 !

(1) 面膠的質量非常粗糙
(2) 面膠上的字也和正品的很不相同
(3) 海綿才是明顯的破綻, 莫說不是Neo 海 ...
姐係蠢????

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-5-9 12:27 PM 發表

睇海綿來分會可靠d ! (真/假一比較就高下立見)
如果用過(買過)真的省狂/國狂, 好難會被佢地呃得到.
摸摸就知其實

引用:
原帖由 sam1996921 於 2012-5-9 16:39 發表

姐係蠢????
可惜我是交板給他黏
沒有親眼看見套膠開封
還是第二日拎
然而請你尊重一點

cccccccccccccccccccccccc
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

ccccccccccccc

我反而有興趣知道假o野打落有咩分別?

78 1234
發新話題