發新話題

康文署康體通電話訂場新安排

康文署康體通電話訂場新安排

今天康體通訂場發現有新安排,你不能再透過電話訂三天內嘅場地,即今天、明天及大後天!簡單講今日5月4日,你不能在康體通訂5月4、5、6日這三天!由6月5日生效!
為何這樣呢?是擾民嗎?
BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

多此一舉新不如舊

你估康文署是誠心服務市民嗎? 吾覺得他們純為方便日後繼續可以順利運作的房東. <看他們個個場內得好幾個舊屋LOOK就有此只掛住收費感覺, 大X樂/大Y活內部裝修理都有近十款喇> 個個場內差不多款, 悶到嘔; 乒乓場越圍越細, 像免費康樂室但要收錢........

<-->
.

原先電話預訂已經搞到我每次book場book到火滾
宜家仲要搞D咁既野...咁不如直接取消電話預訂算吧啦
主板:CLIPPER WOOD
正手:OMEGA VI PRO MAX
反手:TIBHAR RAPID D.TECS 2.0MM
近排練防/撞擊球/磨波比較少
目標:目前希望練好基本功
如:撞擊/推擋/發力/控制/ 步法(步法較重要一點)
練波的話 唔好嫌我屎就得了

引用:
原帖由 丫文 於 2012-5-4 11:17 發表
取消電話訂場, 可能會令他們做多很多, 如修改網頁內容及其他宣傳單張刊載, 甚至要與現行有關服務的承辦商斷約........ 總之少改動, 跟手工夫應最少

<-->
.

引用:
原帖由 丫文 於 2012-5-4 11:17 發表
yes.its really complicate to use that tel.booking. especially the new issue.

點解要咁做呢?
既擾民,也令體育館的工作量增多
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

引用:
原帖由 Baukaw 於 2012-5-4 11:37 發表

yes.its really complicate to use that tel.booking. especially the new issue.
真的好複雜...太慢..正常都吾會用

咁新既安排係點 ?
還是只是取消了舊的安排 ? (根本再冇新既安排) ?
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-5-4 12:52 發表
咁新既安排係點 ?
還是只是取消了舊的安排 ? (根本再冇新既安排) ?
即原今日可以打tel bk今日,週六/日的場,但新安排下就tel就bk唔到,要親臨體育場館或透過網上bk場

引用:
原帖由 wilson2020 於 2012-5-4 12:56 發表

即原今日可以打tel bk本週六,日,一的場,但新安排下就tel就bk唔到,要親臨體育場館或透過網上bk場
咁即係講得好聽d 就話係有新安排,
其實係取消了一個原本可以方便公眾的好安排 !
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 wilson2020 於 2012-5-4 12:56 發表

即原今日可以打tel bk今日,週六/日的場,但新安排下就tel就bk唔到,要親臨體育場館或透過網上bk場
對呢,就係咁!有可能係對有錢人嘅安排!
打工嘅網友唔係吓吓上到網訂場,公司電腦有監察!
返工期間又唔可以去體育館訂場,搏炒咩走出去!
有錢有工人又唔同,叫佢去訂場!
從此放工即慶打波變得遙不可及,得三無人可訂場!冇讀書、冇做嘢及無無聊嘅人可訂場!咁除時又益咗排隊黨揾食!
BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-5-4 13:04 發表

咁即係講得好聽d 就話係有新安排,
其實係取消了一個原本可以方便公眾的好安排 !
可能體育館人流人氣少,或者職員冇嘢做!
講真有冇人知發生咩事導致有此改變呢正苦時常因發生問題就後知後覺咁推出一啲認為改善問題嘅方案!成效未見就已把我哋弄死了!真係做多錯多!我從不介意佢哋圍位喂請自己友,如自己唔做得嘢咪請個醒目做得嘢嘅下屬囉!

引用:
原帖由 嘉靜 於 2012-5-4 17:00 發表
岩岩打左去問,佢地話:唔係取消電話預定服務,係唔可以在電話預定3天內的場,但可以訂3天後的場
你在那裡看說取消電話預訂服務?

引用:
原帖由 嘉靜 於 2012-5-4 17:00 發表
岩岩打左去問,佢地話:唔係取消電話預定服務,係唔可以在電話預定3天內的場,但可以訂3天後的場
咁就麻煩啦!
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

做法擾民

發新話題