發新話題

[其它討論] 海夫膠水

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:52 移動

海夫膠水

無機!
要查幾多次係海綿度呀知唔知??:(

同埋我想知C HING 們用咩泥查膠水??
個刷舊海綿掉出來了

去文具鋪買d水彩海綿

我自己查一次就算

引用:
原帖由 BIRDF2998 於 2012-4-29 20:34 發表
無機!
好似兩層會唔得;我一層。
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

回復 5# 的帖子

我見我個FD查成5層,,

用薄胶片(一次用的地铁票)刮.一次就够.
洪华山

多謝各位ching ,順帶一提...
呢隻膠水真係好難聞

覺唔覺好似江蘇餅d味?

唔知,,一聞就頭暈

一層夠了用沖涼果D海绵剪小小然後搽

引用:
原帖由 BIRDF2998 於 2012-4-29 20:34 發表
無機!
在海綿及木板上涂上薄薄嘅一層就可以了!至於你朋友涂五層應該係打底!不過打底就3-4層就得,五層太多了!
BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

引用:
原帖由 BIRDF2998 於 2012-4-29 21:34 發表
多謝各位ching ,順帶一提...
呢隻膠水真係好難聞
傳說加入了阿蒙呢亞,為咗不易赶!
BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

引用:
原帖由 青見人 於 2012-4-30 00:14 發表

在海綿及木板上涂上薄薄嘅一層就可以了!至於你朋友涂五層應該係打底!不過打底就3-4層就得,五層太多了!
咩叫打底???

發新話題