34 12
發新話題

丹羽孝希4:2K.O 馬龍

丹羽孝希4:2K.O 馬龍

asian olymplo table tennis quellfloation
主拍: 韓.金澤珠
膠皮:donic baracuda

唔係啊嘛
馬龍輸比孝希????????????!!

爆大冷 滿地眼鏡碎

omg....  
底板: Yasaka Giaobao 5
正手: 紅雙喜天極II (黑)
反手: Butterfly Tenergy 64 (紅)

馬龍輸波!
沖爆超

撤底失望

講真丫, 日本的 吉村真晴, 丹羽孝希, 呢d新進的日本選手, 佢地在2012年全國日本選手權大賽嬴出果時, 都已經係唔小野.
如果用少林做比喻, 佢地就係十八銅人行打出來的.

相反對於中國, 十足十比面派對, 阿A教練覺得呢個選手在國際大賽同阿B打過有勝率幾多幾多, 就比佢出賽, 一來個教練會太主觀, 二來會變得打來打去都係果幾個人出賽.

今次如果奧運三甲都不入的話, 中國都幾大危機.

呢次都算係警號!!
< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

其實不嬲都睇好丹羽囉,近年佢戰績都不斷提升緊,今年世乒團體贏高寧已經好證明佢實力,同埋呢個唔係淘汰賽,輸左又唔係即刻輸…個個對住中國隊與其俾人秒殺,個個都會選擇撲殺…加上個個都覺得馬龍應該贏哂,對佢本身已經加多一層壓力…

oh no
niwi good ball
Timo Boll ALC FL+Tenergy05+Roxon
Timo Boll ALC FL+Baracuda+Tenergy64

引用:
原帖由 alanchan 於 2012-4-21 16:59 發表
講真丫, 日本的 吉村真晴, 丹羽孝希, 呢d新進的日本選手, 佢地在2012年全國日本選手權大賽嬴出果時, 都已經係唔小野.
如果用少林做比喻, 佢地就係十八銅人行打出來的.

相反對於中國, 十足十比面派對, 阿A教練覺得 ...
巴塞都會輸波啦,馬龍都係一時失手啫,馬龍世界第一都係打出黎,唔係吹水。
今次大賽壓力大得濟,劉國梁唔派佢打單打,其實佢都睇得幾準....
但係我仍然對馬龍有信心~

引用:
原帖由 jackiekiki 於 2012-4-21 17:11 發表

巴塞都會輸波啦,馬龍都係一時失手啫,馬龍世界第一都係打出黎,唔係吹水。
今次大賽壓力大得濟,劉國梁唔派佢打單打,其實佢都睇得幾準....
不, 你唔會了, 我不是說現時的中國隊無實力, 我只係說依家呢個方式, 其實有漏洞而已~~~
< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

引用:
原帖由 jackiekiki 於 2012-4-21 05:11 PM 發表

壓力誰無,咪玩,輸波講壓力 ,馬龍加油

丹羽好波
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

引用:
原帖由 毛毛輝 於 2012-4-21 17:25 發表

壓力誰無,咪玩,輸波講壓力 ,馬龍加油
當然壓力個個都有,比賽就要睇下邊個克服壓力發揮得好。

引用:
原帖由 無情燒賣 於 2012-4-21 17:09 發表
其實不嬲都睇好丹羽囉,近年佢戰績都不斷提升緊,今年世乒團體贏高寧已經好證明佢實力,同埋呢個唔係淘汰賽,輸左又唔係即刻輸…個個對住中國隊與其俾人秒殺,個個都會選擇撲殺…加上個個都覺得馬龍應該贏哂,對佢本 ...
丹羽考希能夠係青年奧運贏了鄭培峰,實力絕不簡單(後者現在國家2隊,16歲左右),當然現在技術,心理更進一步
最重的是教練能夠信心丹羽考希,比佢係大型比賽中上陣,今年的世兵賽,丹羽考希代表日本打第3分

唸住睇決賽可以見到馬龍, 唉.....

撤底失望

我在現場看,馬龍打得好大壓力,丹羽孝希又看通馬龍條路,馬龍一冲,佢就用反手推死馬龍.又明知力量不及馬龍,所以全借馬龍的力.丹羽孝希原全放開心理包服去打.
主板:剛力 正手MXP 反手D-TECS 0.5
副板:羽佳純子 正手MXP 反手D-TECS 0.5
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板:黑鐵牌大力神 正手MXP,反手T64
練習板:黑鐵牌普碳 正手MX-P反手T64
練習板:綠翡翠 正手MXP 反手仙人掌1MM
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

34 12
發新話題