發新話題

有一樣野我真係想知

有一樣野我真係想知

我打過波咁耐.....成日聽到人贏咗大叫"draw",其實係咩意思?點解會叫draw?
有冇咩由來?全世界既球員贏波都"draw",我真係好像知點解 ?有冇人可以話我知?(希望大家唔好笑我 )

引用:
原帖由 jasonchu89078 於 2012-4-18 17:10 發表
我打過波咁耐.....成日聽到人贏咗大叫"draw",其實係咩意思?點解會叫draw?
有冇咩由來?全世界既球員贏波都"draw",我真係好像知點解 ?有冇人可以話我知?(希望大家唔好笑我 )
或者係如果你叫 Jam, 姐, 啊, Yo, 好 都唔會有問題的, 又或者你練開 蔡李佛, 你叫 "億四億" 都可以!!!!

同李小龍叫 "甲由啊" 都一樣~~~~
< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

引用:
原帖由 alanchan 於 2012-4-18 17:18 發表

或者係如果你叫 Jam, 姐, 啊, Yo, 好 都唔會有問題的, 又或者你練開 蔡李佛, 你叫 "億四億" 都可以!!!!

interesting,
draw可解釋(得到)

引用:
原帖由 alanchan 於 2012-4-18 17:18 發表

呢個好笑。
底板: Yasaka Giaobao 5
正手: 紅雙喜天極II (黑)
反手: Butterfly Tenergy 64 (紅)

引用:

有趣 笑鳥

引用:

笑了

funny

呢個問題其實好多外國人在Youtube都問過, 多數都係中國球手贏球大叫CHO, 有人話係無實質意義的, 但又有人話係中文字"操" (粗口也), 唔知邊個係真?

應該唔係 "Draw"

似係 "Jaw" 多d

係中文定英文 ? 真係唔知....
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

回復 9# 的帖子

應該係draw,只是咬字問題

引用:
原帖由 monkey330 於 2012-4-29 12:24 發表
應該係draw,只是咬字問題
你叫我刻意去讀錯一個英文字的發音....我真係唔識
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

發新話題