發新話題

【職場】: 想唔做休息下

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:37 移動
引用:
原帖由 雪清風 於 2008-5-14 11:22 發表

汝放假
剛剛偷雞, 潮流興網上蛇王!

引用:
原帖由 poon 於 2008-5-14 14:21 發表
樓主呢個想法...我想左20年有多喇,不過都未可以實行
我諗大多數人都想唔駛做,行下街,食下飯,睇下戲,去下旅行,過住無憂無慮有錢人生活

但好多時現實生活中的有錢人, 會想更有錢, 繼續抓銀... ...

引用:
原帖由 feideepking 於 2008-5-14 23:42 發表
但好多時現實生活中的有錢人, 會想更有錢, 繼續抓銀... ...
因為現實生活中的有錢人唔心足, 其實想開心快樂,心足係必要的條件

引用:
原帖由 tabo 於 2008-5-15 13:29 發表
我都好想ar!!但有好多野放唔低...
特別係有左子女之後,好多時間要放在他們身上.

引用:
原帖由 Happy仔 於 2008-5-15 12:47 發表

因為現實生活中的有錢人唔心足, 其實想開心快樂,心足係必要的條件liness" />
correct
講真欲海難填,能夠做到知足者,比擁有千万的人更開心

引用:
原帖由 Happy仔 於 2008-5-15 14:01 發表

特別係有左子女之後,好多時間要放在他們身上.
所以話不要太過幫boss賣命, $係買不到陪子女的吋間

引用:
原帖由 Happy仔 於 2008-5-14 16:22 發表

我諗大多數人都想唔駛做,行下街,食下飯,睇下戲,去下旅行,過住無憂無慮有錢人生活
等多十二年我就可以

我要等多好多年 ................還在家中 OT 中
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

哈哈! 明天last day啦! 可以唔駛做啦,
專心打波同教細路

引用:
原帖由 輝Sir 於 2008-5-18 02:37 發表

等多十二年我就可以
You are still young after 12 years wo. May be your are rich already lei

引用:
原帖由 Happy仔 於 2008-6-12 10:40 發表
哈哈! 明天last day啦! 可以唔駛做啦,
專心打波同教細路
當代詩人!

我都休咗差不多一個月,
今日 2nd In, 重要再等消息. 真..............

引用:
原帖由 stevetemp 於 2008-7-4 12:15 發表
我都休咗差不多一個月,
今日 2nd In, 重要再等消息. 真..............
祝您成功!

引用:
原帖由 feideepking 於 2008-7-4 15:56 發表

祝您成功!
Thanks!

E 加揾工係難咗, 我之前前一份都係閹咗三次先攪定.

引用:
原帖由 stevetemp 於 2008-7-4 12:45 發表
E 加揾工係難咗, 我之前前一份都係閹咗三次先攪定.
在下亦更正您, 係而家見工煩咗, 兩三in先成功好正常, 人力資源部孭唔飛... ...

發新話題