38 12
發新話題

[砌版討論] 這膠皮能打比賽嗎?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動

回復 22# 的帖子

答番上一個問題先

我知係分開買, 不過我未見識過0.3MM

回復 25# 的帖子

咁你咪去睇下
咁可唔可以3mm膠皮,0.3mm海綿?

回復 22# 的帖子

4月28又有比賽開始了

引用:
原帖由 monkey330 於 2012-4-8 22:32 發表
咁你咪去睇下
咁可唔可以3mm膠皮,0.3mm海綿?
冇咩興趣答你呢樣野, 自己去ITTF CHECK下球例都知

引用:
原帖由 monkey330 於 2012-4-8 22:25 發表
問埋先,解釋好晒先
即係海綿加膠皮4mm
咁我係咪可以膠皮3mm,海綿0.3mm
依啲係小學生加減數你自己識計啦,不過我最多都係見過0.5mm單海綿
BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

引用:
原帖由 青見人 於 2012-4-8 22:36 發表

依啲係小學生加減數你自己識計啦,不過我最多都係見過0.5mm單海綿
我都係見識過0.4MM , 未見過佢所講的0.3MM

回復 29# 的帖子

咁即係得啦

abccw咪用0.3海綿囉

引用:
原帖由 monkey330 於 2012-4-8 22:25 發表
問埋先,解釋好晒先
即係海綿加膠皮4mm
咁我係咪可以膠皮3mm,海綿0.3mm
如果你能做到 膠皮 3MM, 海綿0.99999999 都得嫁...
IF YOU CAN
主板A: BTY 朱世赫
正手 :  37度狂3
反手 : 1.5 長膠
主板B : viscaria
正手 : 老2.1mm 狂2 35度 19#
主板C:  NP700
正手 :  狂2 38 2.1
反手 :  1.9 SPECTOL

引用:
原帖由 monkey330 於 2012-4-8 22:45 發表
abccw咪用0.3海綿囉
點解要擺我上台
主板A: BTY 朱世赫
正手 :  37度狂3
主板B : viscaria
正手 : 老2.1mm 狂2 35度 19#
主板C:  NP700
正手 :  狂2 38 2.1
反手 :  1.9 SPECTOL

回復 34# 的帖子

只係記得你用0.3

能!!!!!!!

我未見過膠皮 3MM
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

回復 37# 的帖子

都係問下姐

引用:
原帖由 嘉靜 於 2012-4-9 07:33 AM 發表

哈哈,,可能要自製
自製唔打得比賽喎
話說 竟然會有人問香港第一女長膠有冇打過比賽 笑到我
直板兩面弧圈/長膠倒板打法

主板:stiga cc7(101g)正手:Neo藍綿省狂3 反手:Baracuda Big Slam
副板:Stiga Carbo 7.6(88g)正手:MXP 反手:雲霧3 ox
副板:yasaka yeo(92g)正手:Neo 天極2 反手:729 焦點3

引用:
原帖由 asd123111 於 2012-4-13 13:02 發表

自製唔打得比賽喎
話說 竟然會有人問香港第一女長膠有冇打過比賽 笑到我
睇完你呢句我都笑左
本帖最近評分記錄

如果是原本的388D-1 or 長膠王都可能因為粒粒長度問題而不能比賽~
如果係黃老邪果D就更加唔得呢~
佢果D係經過加工的..........
佢打得係因為大陸的比賽規則執行的沒有那麼嚴格......
這些改造過的長膠比較邪.......也比較易爛~
但業餘玩玩或者專攻大陸既比賽也可以.....

38 12
發新話題
最近訪問的版塊