23 12
發新話題

[砌版討論] 砌板,橫板雙反

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動

砌板,橫板雙反

Donic Kevplay配咩膠好?望各位師兄給予意見
反手配咩膠好,300蚊左右既膠

O4 AND R7

你試打過了嗎 ?
都幾硬, 形變少, 欠手感, 6.5mm 7夾(有2-ply Kevlar)
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

回復 3# 的帖子

打正打緊龍卷風Pro (KTL)
反手打緊長膠(知道好唔岩,所以會買朱世赫玩長膠)
剩低塊木諗住換雙反
其實呢塊 龍卷風 O唔OK?
所以我想請教各位師兄

引用:
原帖由 monkey330 於 2012-4-3 21:20 發表
打正打緊龍卷風Pro (KTL)
反手打緊長膠(知道好唔岩,所以會買朱世赫玩長膠)
剩低塊木諗住換雙反
其實呢塊 龍卷風 O唔OK?
所以我想請教各位師兄
以價論貨, 都算ok, 彈力足夠, 只是不夠旋轉
反而我覺得LKT 的激流幾好, 有轉有彈 !
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

回復 5# 的帖子

咁麻煩你幫你諗兩塊膠配落去玩下
其實平平地都OK(用晒KTL D膠會唔會有問題,太廢唔夠好打)問下only
始終呢塊我都係用黎玩下,我主板會係朱朱
(PS一問:用Pro又如何,你之前大力推介 )

引用:
原帖由 monkey330 於 2012-4-3 21:27 發表
咁麻煩你幫你諗兩塊膠配落去玩下
其實平平地都OK(用晒KTL D膠會唔會有問題,太廢唔夠好打)問下only
始終呢塊我都係用黎玩下,我主板會係朱朱
(PS一問:用Pro又如何,你之前大力推介 )
正手用返狂飆, 反手不防一試激流吧 !

回復 7# 的帖子

我唔想用狂飆
有冇其他介紹?

正手配omega4Pro or maze or 紅鑽石又如何?

S2/x1

引用:
原帖由 monkey330 於 2012-4-6 12:03 發表
Vage asia or pro
Rakza7

我諗住正手用Omega 4 pro, 其實反手用咩膠最好?我見好多人推介R7,但我另外塊板都用R7,想睇下有冇第二D,定係R7 is the best?

麻煩各位比下意見Thz

Baracuda /s2

引用:
原帖由 monkey330 於 2012-4-6 12:18 發表
我諗住正手用Omega 4 pro, 其實反手用咩膠最好?我見好多人推介R7,但我另外塊板都用R7,想睇下有冇第二D,定係R7 is the best?
Vega Asia
可以解決板太hard

紅V, vega asia,R7 呢三塊各有咩優劣?

引用:
原帖由 monkey330 於 2012-4-6 14:17 發表
紅V, vega asia,R7 呢三塊各有咩優劣?
紅v = vega Asia

咁呢兩塊有咩優劣??

岩岩有人推薦銀V,咁同紅V,R7點比,可以分析一下嗎?

23 12
發新話題
最近訪問的版塊