發新話題

討論一下中國隊吧!

回復 19# 的帖子

但在世界級的舞台 長球只是用來偷襲

WANG HAO 全枱全職直板橫打前無古人, 亦好像後無來者.......... CN好像要把這原創 保留長久一些
<-->
.

回復 21# 的帖子

世界賽開長球只是送死(正常來說)

回復 22# 的帖子

而家科豆都續漸全枱反手側擰(我個人認為)

回復 24# 的帖子

感覺上佢好依賴反手
好多時候人地擺台佢正手 佢都唔用正手挑起 而係走過去擰返人正手位

回復 25# 的帖子

王皓唔係更依賴咩?
我覺得二人都依,王皓更甚

其實許昕實力好強,不過可能要比啲大哥出場先

回復 27# 的帖子

經驗不足,應該唔會派佢出掛

everyone is strong
Timo Boll ALC FL+Tenergy05+Roxon
Timo Boll ALC FL+Baracuda+Tenergy64

回復 29# 的帖子

but not all full of experience.

引用:
原帖由 monkey330 於 2012-4-2 17:12 發表

但開反手基本上一定側擰
所以我之前去打波聽人講唔知之前邊個甲組拎第3既開波球球上旋出台
咁我覺得孔 x 德 兩兄弟都係開長球為主添..
因為上旋容易相持同打速度..
岩晒佢地年青又快又熟波..
只要開波冇俾人爆沖..
基本上甲組應該冇人夠佢地快 + 熟左推右攻..

回復 31# 的帖子

我地好似有小小

[quote]原帖由 jackiekiki 於 2012-4-2 17:51 發表
其實許昕實力好強,不過可能要比

回復 33# 的帖子

要比咩?斷左既...

[quote]原帖由 jackiekiki 於 2012-4-2 17:51 發表
其實許昕實力好強,不過可能要比

許昕比較打天才..進步偏慢..

回復 36# 的帖子

係,同埋經驗不足
不過進步好快

引用:
原帖由 monkey330 於 2012-4-2 19:28 發表
要比咩?斷左既...
我打左一大篇野黎..都唔見左..
咁講啦..
許既天份同乒乓球了解其實好好
可惜三歲定八十..
佢打球比較冒險..
前檯做到冇咁好..
咁樣教練係咁多選擇下未必出佢..

姐係好似水谷既打法我諗國家隊好多球員都做到..
但教練唔會出個打遠檯博反拉既人..
即使佢真係成日神球地中..

所以如果佢唔進步快d..正反手前檯把握力好d的話..好難上位了.....

35成群 - 3款打法, 王皓1款, Jike&馬龍類似1款, 馬琳&許昕類似1款, 5個球員 / 技師; 任選組合

引用:
原帖由 monkey330 於 2012-4-2 19:30 發表
係,同埋經驗不足
不過進步好快
..我覺得佢既基本功本來不夠上一線..
但教練係睇中佢個種潛質同比賽既可塑性..
但真係要再進步d

發新話題