發新話題

陶瓷較剪

引用:
原帖由 okt05018 於 2012-3-26 20:47 發表
其實jcclee兄你用乜野cut膠,影張相睇下
而家好少自己親自操刀了....
以前一般用的只是普通日本界刀.
(手術刀, 根本好少會拿出來用)
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

4萬台=_=
買把剪刀姐
我果把12蚊=_=足以剪得令令
YEO
正手 : 狂飆3
反手 : baracuda

回復 22# 的帖子

除左萬達同陳爸爸之外,就只有鄰壇壇主同jcclee兄既刀法可以驚天地,泣鬼神

有時候我想過, 如果我除手買把剪刀都用1萬蚊港幣, 我的人生都無乜野可以追求了~~~~~~

台幣4.2 = 港元1
< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

引用:
原帖由 okt05018 於 2012-3-26 20:52 發表
4萬台幣
Too expensive

引用:
原帖由 alanchan 於 2012-3-26 21:08 發表
有時候我想過, 如果我除手買把剪刀都用1萬蚊港幣, 我的人生都無乜野可以追求了~~~~~~

台幣4.2 = 港元1
買塊T-05,64好過啦

試完介紹吓thanks

回復 27# 的帖子

無較剪,幾多塊靚膠都無用

我知道 Donic 都有把剪膠的較剪賣....HK$200
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

不如hkttf的頭一萬個會員, 一人出一蚊, 買番一把

鎮壇之剪

坐陣下都好丫~~~~~~
< -- 新手中的低手

回復 31# 的帖子

hkttf得6646個人

引用:
原帖由 alanchan 於 2012-3-26 21:38 發表
不如hkttf的頭一萬個會員, 一人出一蚊, 買番一把

鎮壇之剪

坐陣下都好丫~~~~~~
咁又唔使....又唔係話萬令蚊把較剪買唔起, (但又唔係有咁既必要, 都冇避彈衣要剪)
只不過如果買一把千令蚊既都已經可以剪到靚塊膠, 都應該(恰如其分)足夠了.

如果日後發覺陶瓷較剪是 ok 的, 到時再通知大家. (應該HK$1XX 就有交易)

果把野咁堅,唔小心剪到塊木咪gg

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-3-26 21:55 發表

咁又唔使....又唔係話萬令蚊把較剪買唔起, (但又唔係有咁既必要, 都冇避彈衣要剪)
只不過如果買一把千令蚊既都已經可以剪到靚塊膠, 都應該(恰如其分)足夠了.

如果日後發覺陶瓷較剪是 ok 的,  ...
萬幾蚊都緊係比得起有餘, 只不過, 如果係公司用來開工的工具都叫可以丫~~~~~但個人用萬幾蚊買把較剪就真係太奢侈了~~~~~
< -- 新手中的低手

引用:
原帖由 alanchan 於 2012-3-26 22:51 發表

萬幾蚊都緊係比得起有餘, 只不過, 如果係公司用來開工的工具都叫可以丫~~~~~但個人用萬幾蚊買把較剪就真係太奢侈了~~~~~
你認識我唔多了....
我屋企用的普通野, 其實有好多都是很誇張的....

果然是位有$人
YEO
正手 : 狂飆3
反手 : baracuda

其實唔駛太奢侈既
是但買把介刀都夠用了

不過如果係剪刀,就要貴少少啦!

剪到咁靚,用完咪又係送塊膠俾人,或者賣俾人
啲膠又易崩喎,唔長久啦
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

引用:
原帖由 kangaroo626 於 2012-3-26 23:27 發表
果然是位有$人
非也 !
有錢人, 香港多的是,
只是捨唔捨得去花錢的問題...

除左係乒神 仲係刀神

引用:
原帖由 太陽之子 於 2012-3-26 23:30 發表
其實唔駛太奢侈既
是但買把介刀都夠用了

不過如果係剪刀,就要貴少少啦!

剪到咁靚,用完咪又係送塊膠俾人,或者賣俾人
啲膠又易崩喎,唔長久啦
人總是有懶性, 用界刀多會覺得辛苦, 用較剪會容易得多.
(但又想要求完美, 咁就唯有用錢去解決問題)

發新話題