57 123
發新話題

陶瓷較剪

陶瓷較剪

最近發現市面上有售陶瓷較剪 !

唔知用來剪套膠得唔得呢 ?

(用緊陶瓷刀, 真是很鋒利, 砌魚生用真是手起刀落 !)

我做搜索, 目的是找到合適和價錢合理(大眾化)的 Ceramic Scissors.
(For Rubber cutting only)

<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

咁有冇陶瓷界刀?
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

引用:
原帖由 太陽之子 於 2012-3-26 19:53 發表
咁有冇陶瓷界刀?
即是細小的陶瓷刀 ?
咁又無留意到...
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

引用:
原帖由 ShermanCMH 於 2012-3-26 20:10 發表
有呀有呀!小的陶瓷刀我見過
咁要買返把來試吓

回復 5# 的帖子

之前聽你講用手術刀,但5知邊道有得買

引用:
原帖由 okt05018 於 2012-3-26 20:13 發表
之前聽你講用手術刀,但5知邊道有得買
賣刀的店舖就有得賣...有間係佐敦寶寧街

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-3-26 19:16 發表
最近發現市面上有售陶瓷較剪 !

唔知用來剪套膠得唔得呢 ?

(用緊陶瓷刀, 真是很鋒利, 砌魚生用真是手起刀落 !)
其實唔洗陶瓷較剪架 ~~
係街市有隻剪衫既較剪~~
超利的
拍得住陶瓷刀既鋒利~
YEO
正手 : 狂飆3
反手 : baracuda

回復 7# 的帖子

將軍澳有無

引用:
原帖由 kangaroo626 於 2012-3-26 20:17 發表

其實唔洗陶瓷較剪架 ~~
係街市有隻剪衫既較剪~~
超利的
拍得住陶瓷刀既鋒利~
裁縫用的大較剪我都有...
不過就係嫌佢唔方便帶出街用

引用:
原帖由 okt05018 於 2012-3-26 20:20 發表
將軍澳有無
你估我係"黃頁分類" ?

Sorry .

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-3-26 20:23 發表

你估我係"黃頁分類" ?
我地派你去實地考察一下啦
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-3-26 20:23 發表

裁縫用的大較剪我都有...
不過就係嫌佢唔方便帶出街用
唔係好大把姐
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
YEO
正手 : 狂飆3
反手 : baracuda

回復 1# 的帖子

淨講無用,邊到有得買先

黃頁分類網頁好易記, yellow page .com . hk

http://www.yp.com.hk

引用:
原帖由 kangaroo626 於 2012-3-26 20:29 發表

唔係好大把姐
唉 ~ 呢把唔掂 !
未能達到我的要求 !

剪刀界的極品, 防彈fibre Kevlar 一剪就開, 粗電線都唔洗用cut鉗!!!!!

Nusharp KING

http://www.scissorsking.com.tw/ch/about.php?AboutUsNo=6

< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

回復 17# 的帖子

其實jcclee兄你用乜野cut膠,影張相睇下

引用:
原帖由 alanchan 於 2012-3-26 20:47 發表
剪刀界的極品, 防彈fibre Kevlar 一剪就開, 粗電線都唔洗用cut鉗!!!!!

Nusharp KING

http://www.scissorsking.com.tw/ch/about.php?AboutU ...
呢把掂 !
但一定好貴 !
我之前問過萬達用的"合金較剪" -------HK$1,200 !
(所以應該先向陶瓷入手)

回復 20# 的帖子

4萬台幣

57 123
發新話題