22 12
發新話題

【舉報投訴】投訴 etccc - 不受歡迎網友 #2

【舉報投訴】投訴 etccc - 不受歡迎網友 #2

濫發短訊

內容如下:

XXXXXX討論區, 主打BT,吹水,自貼,還有趣影片分享

網址:
吹水:
索女:
有趣影片分享:
小人剛剛開,謝謝支持:)

如果不想收到此消息,請告訴我
本帖最近評分記錄

我都有 !!!!!!!!

我都有收到

又一多一個

Thanks

我都有

收到以上各位投訴,又開分身(佢之前用hkpub88) 已即時ban佢a/c ;如有網友都曾收到他發的pm請舉報!!

多一個again

其實濫發短訊有何定義呢?
是指向某些人發超過指定數目的短訊
還是發一些收件人認為政治不正確的訊息?

事實上,每一個地方都有其規矩
守規矩是每個人的本份
但太多規管, 尤其是家長式的教條
總覺得不是味兒

可能,我的想法近乎老施的無為而治

我也收到

我今早都收到呀!
主板:剛力 正手MXP 反手D-TECS 0.5
副板:羽佳純子 正手MXP 反手D-TECS 0.5
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板:黑鐵牌大力神 正手MXP,反手T64
練習板:黑鐵牌普碳 正手MX-P反手T64
練習板:綠翡翠 正手MXP 反手仙人掌1MM
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

剛剛收到有位新網友 " ntnetwork" 發出相同之宣傳PM, 希望管理員正視.
其實收到呢類宣傳PM對於我呢種"好日都收唔到兩3個PM既人影響不大, 我多數會睇完就删除; 但隨便向一些三唔識7既人發出宣傳短訊, 就好似你既手提周不時收到某某財務, 某某銀行既推銷電話咁, 著實令人討厭. 假如我們今日可以容忍, 明天只會不停地接受更多滋擾訊息. 所以請管理員正視此問題, Thx

回復 12# 的帖子

已Ban佢a/c

我覺得要揾星星仔搞搞佢個IP address更加好. 因為佢太多分身...

引用:
原帖由 Terence 於 2012-3-19 14:16 發表
我覺得要揾星星仔搞搞佢個IP address更加好. 因為佢太多分身...
但ban ip 係防君子 唔係防小人既....

我都有收到
tungfai

引用:
原帖由 Terence 於 2012-3-19 14:16 發表
同意,ban a/c冶標不治本(一日一個化身)  ,看來要管理員出手先得

引用:
原帖由 wilson2020 於 2012-3-19 14:28 發表

同意,ban a/c冶標不治本(一日一個化身)  ,看來要管理員出手先得
etccc
hkpub88
ntnetwork

三個名同一個人, 重試過用公司個account 來登記!

Done!!!做左野

正呀, 加左成300分..

我地一向鼓勵舉報者
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

22 12
發新話題