35 12
發新話題

打完第一場學界

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:45 移動

打完第一場學界

首名出線 輸左一場,最後win番,真係危險 完成左中學第一場學界賽,4同15再打過

恭喜你成功首名出線

加油

你邊間 ..

輪實力,我唔差,但係唔知點解我會輸曬兩場

4月15學界
樓主係港九區既?

樓主邊到打??
係咪鯉魚門 ?

引用:
原帖由 lkkrjkfj 於 2012-3-17 17:34 發表
樓主邊到打??
係咪鯉魚門 ?
我同樓主都係

引用:
原帖由 okt05018 於 2012-3-17 16:16 發表
因為對手比你強

引用:
原帖由 okt05018 於 2012-3-17 04:16 PM 發表
心理問題??
直板兩面弧圈/長膠倒板打法

主板:stiga cc7(101g)正手:Neo藍綿省狂3 反手:Baracuda Big Slam
副板:Stiga Carbo 7.6(88g)正手:MXP 反手:雲霧3 ox
副板:yasaka yeo(92g)正手:Neo 天極2 反手:729 焦點3

引用:
原帖由 asd123111 於 2012-3-17 18:06 發表

心理問題??
應該係

弓起弓起
主板:剛力 正手MXP 反手D-TECS 0.5
副板:羽佳純子 正手MXP 反手D-TECS 0.5
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板:黑鐵牌大力神 正手MXP,反手T64
練習板:黑鐵牌普碳 正手MX-P反手T64
練習板:綠翡翠 正手MXP 反手仙人掌1MM
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

弓起晒

回復 8# 的帖子

咦 乜咁岩 我果間都係果到打
你地係咪C grade架

弓起
主板:水谷ST 正手:omega4 asia  反手:t64
         Viscaria 正手omega4asia 反手:t64

係ar 我學校 SMHYC 中學

okt05018 如果你係果個肥肥地的人的話,我有睇你比賽~你係咪對果個 碼利洛  你好似係咁拉唔起個波

回復 16# 的帖子

對,教練說我的腳經常錯位

下次你來找我

你見唔見場上有一個肥過你

引用:
原帖由 y539069849 於 2012-3-17 20:03 發表
係ar 我學校 SMHYC 中學

okt05018 如果你係果個肥肥地的人的話,我有睇你比賽~你係咪對果個 碼利洛  你好似係咁拉唔起個波
可能真是心理素質的問題, 加上少少手緊 ?

值得一提的, 接近比賽日子之前,
如果可以預先去比賽場地打幾次波, 感受一吓場地, 會是優勢 !

因為平時練波的地方可以和場地相差好大; 例如地板的分別, 氣流的分別...等等.
(地面的分別可影響平時純熟的步法, 氣流則會影響球速/器材的發揮)
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-3-17 20:37 發表

可能真是心理素質的問題, 加上少少 手緊 ?

值得一提的, 接近比賽日子之前,
如果可以預先去比賽場地打幾次波, 感受一吓場地, 會是優勢 !

因為平時練波的地方可以和場地相差好大; 例如地板的分別, 氣流 ...
Thx

35 12
發新話題