30 12
發新話題

你會相信唐唐所講的定信隻"狼"?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動

你會相信唐唐所講的定信隻"狼"?

昨晚在特首論壇戲肉在自由搏擊時段,唐英年大爆梁在 03年一個政府高層會議上,討論應否繼續硬推 23條時,梁振英竟說:「香港始終有一次要出動防暴隊同催淚彈對付示威人士!」更指為了打擊商台,建議把商台牌照年期縮短,梁振英即時黑面否認
呢件事上可以死無對症,因行會有保密制;在呢個情況下你地會唐唐所講的係事實 定振英係講緊大話

兩個都唔信,kiu埋雙手睇好戲.

won't truse anyone
本帖最近評分記錄
  • finian +1 違規內容 2012-3-18 15:38
  • wills +1 非常贊同 2012-3-17 11:49
Timo Boll ALC FL+Tenergy05+Roxon
Timo Boll ALC FL+Baracuda+Tenergy64

引用:
原帖由 jasonkywong 於 2012-3-17 11:08 發表
兩個都唔信,kiu埋雙手睇好戲.
agree 期待唐唐再爆內幕但如以客觀事實而言呢次我信唐唐,我覺得隻"狼"說謊

引用:
原帖由 wilson2020 於 2012-3-17 11:21 發表

agree 期待唐唐再爆內幕但如以客觀事實而言呢次我信唐唐,我覺得隻"狼"說謊
希望大家唔好跟風用[豬]或[狼]來形容人(不論係你喜歡與不喜歡的人),真係好唔恰當.
HKTTF內,會有好多小朋友....會教壞他們不懂尊重別人,朋友,老師及父母
本帖最近評分記錄
  • wills +1 非常贊同 2012-3-17 11:48

won't truse anyone
Wills

引用:
原帖由 KKFan 於 2012-3-17 11:40 發表

希望大家唔好跟風用[豬]或[狼]來形容人(不論係你喜歡與不喜歡的人),真係好唔恰當.
HKTTF內,會有好多小朋友....會教壞他們不懂尊重別人,朋友,老師及父母
當然我地對特首有個期望,只可惜現階段係小圈子選舉大多數市民都是無能為力 只可能借用D形容性恪的詞語來令大家認清他們的性格,行事作風

簡單一句, 我都經常開會.
唐豬的話中會否斷章取義?
大家不要太敏感及被社會的反對文化影響. 動輒要人公開呢個, 公開那個會議內容. 灠用"社會利益" 及"市民知情權".

唐唐講d野好好笑

引用:
原帖由 wilson2020 於 2012-3-17 11:54 發表

當然我地對特首有個期望,只可惜現階段係小圈子選舉大多數市民都是無能為力 只可能借d用形容性恪的詞語來令大家認清他們的行事作風
我唔理[小圈子特首],因我都無期望. 我只關注大家有無做好自已的本份?
請問你對朋友,老師,家長及自己有無期望?如果有? 當你覺得大家及自己不達標, 你又會怎樣對待大家和自己? 打球都希望有球品,做人唔通就何以無品?
我都係想大家好.

唐唐智商不及英英
因為唐唐不懂陰謀計劃  ,手段太温和,
唐唐願意氶担後果, 被葉太責罵, 忍不住爆了某人內幕  ,似乎太率直了
唐唐的行事作風都太光明, 怪不得會輸及英英

唉, 人太率直冇藥醫

THEY ARE ONLY TALKING STORY
<-->
.

引用:
原帖由 防守王 於 2012-3-17 12:18 發表
簡單一句, 我都經常開會.
唐豬的話中會否斷章取義?
大家不要太敏感及被社會的反對文化影響. 動輒要人公開呢個, 公開那個會議內容. 灠用"社會利益" 及"市民知情權".
認同呢個觀點。
底板: Yasaka Giaobao 5
正手: 紅雙喜天極II (黑)
反手: Butterfly Tenergy 64 (紅)

引用:
原帖由 kken 於 2012-3-17 12:12 發表
我只關心他們對市民民生所開的期票。一個有良心的高官要重於去看重基層市民的最基本生活。例如係基本人權,有無睡覺和生活地方。當然最基層有自重的的平民都會去為了吃飯一定會去工作啊!我知道香港的高地價政策幫了 ...
Agree.
底板: Yasaka Giaobao 5
正手: 紅雙喜天極II (黑)
反手: Butterfly Tenergy 64 (紅)

只能說我另願俾一個奸GE好聲好氣咁呃
都唔願意俾人強逼相信小朋友都唔信的謊言

如果CY上場(再加葉劉), 我相信未來五年香港會爆發好多流血示威...........

豬縱有萬般不是,亦比狼勝。因狼的牲格太深沈,陰險。凡對自己不利的刑勢,慣性否認;迴避;遊花園。請看流孚山飯局,夢熊結局,鈺成凶鈴,国謙黑材料,是否令人不安。怎能信他? 昨晚豬的做法很勇敢,爆會議機密,猶如身上綑綁兩排炸藥縱身撲向狼,同歸於盡。
葉劉更奸。狠的提議由她而起,因葉劉強行將 23 條立法。

香港特首應有能者居之,至於誠信問題應退其次,從歷史回顧多少偉人背後都有不為人道的秘密.回想之前董老人誠信沒有問題但至於能力心有餘而力不足,結果...............

引用:
原帖由 Tam校長 於 2012-3-17 16:47 發表
香港特首應有能者居之,至於誠信問題應退其次,從歷史回顧多少偉人背後都有不為人道的秘密.回想之前董老人誠信沒有問題但至於能力心有餘而力不足,結果...............
Completely agree. The most important is the Chief Executive's ability in managing H.K., including:
1. overcome unfavourable situtation;
2. help the needs; and
3. lead H.K. forwards

睇Apple Daily見到狼振英滴汗

30 12
發新話題