33 12
發新話題

話咁快已經注冊左兩年

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動
引用:
原帖由 eddieho 於 2012-3-14 20:55 發表

我塊玫瑰5,岩岩又撕了O4出來,貼番T05了.我真係正手一定要打05呀!
我決定咗一陣貼兩面05(勁極2)啦, 試吓感覺如何.
主板:YEO (FL)    RAKZA7(正)   X1 PLANTIN TURBO(反)
練習板:勁极2 (FL) 90g T05(正) T05(2.0MM)(反)
測試板:Stiga Ebenholz VII NCT(ST) Vega Asia(正) Baracuda(反)
測試板:MC-2  (FL)   國狂III(正)   S1(反)
下個目標:VISCARIA (FL)/張繼科ALC
                   Timo Boll Spirit

我打 Tenergy 嗰陣都係$200幾 !

(嗰陣時d 魚蛋仲係賣緊 $5 串)....而家 $7
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-3-16 11:33 發表
我打 Tenergy 嗰陣都係$200幾 !

(嗰陣時d 魚蛋仲係賣緊 $5 串)....而家 $7
200 真係無見過

引用:
原帖由 okt05018 於 2012-3-16 17:56 發表

200 真係無見過
唔係二百 !
係二百幾, 冇記錯應該係 $280 (T05)!
(2星期後)跟住想再買多兩塊...就已經加左價 - $360 !

最後賣方給了我優惠 - ($1000 可給我買3塊)
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-3-17 10:54 發表

唔係二百 !
係二百幾, 冇記錯應該係 $280 (T05)!
(2星期後)跟住想再買多兩塊...就已經加左價 - $360 !

最後賣方給了我優惠 - ($1000 可給我買3塊)
依家五百幾阿陰玏

好彩T05一D都唔關我事, 慳好多
主板:龍張(直)
正手:省狂
反手:R7
*******努力打大波*******

引用:
原帖由 tykm2000 於 2012-3-17 16:03 發表
好彩T05一D都唔關我事, 慳好多
我都唔關事,我淨係用德國同中國

回復 26# / 27# 的帖子

咁講真....五百幾一塊嗰d Tenergy 都唔關我事,
當時我最貴都係買到 $360....之後就不再用了 !

每樣事物在我心中都有個價, Tenergy 又無提升過性能,
但價錢卻提高了不少 !

一塊我認為最多只值 $360 既物件, 要我俾五百幾去買 ?
你當我傻架咩 ?! 哈哈哈....

(Sorry, 無意識去冒犯所有還用緊 Tenergy 的朋友, 只屬是我的個人愚見)

回復 28# 的帖子

講得好,用O4同Hexer好過la

計下計下, 我都註冊左2年半. 打番乒乓都係三年, 之前打左半年橫板, 後來喜歡左日直又打左兩年, 最近又番去橫板~~~~~~

板就真係無乜點燒, 但係燒膠就真係燒得慘烈.......... ~~~
好在我3年前Tenergy05都已經去到3百幾, 燒唔出火花, 如果唔係, 今日就...........敢燒焦鳥........
< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

引用:
原帖由 okt05018 於 2012-3-21 13:19 發表
講得好,用O4同Hexer好過la
(強調) 我唔係話 Tenergy 唔好
重要是到底適唔適合自己用, 和值唔值得的問題....

引用:
原帖由 alanchan 於 2012-3-21 13:32 發表
計下計下, 我都註冊左2年半. 打番乒乓都係三年, 之前打左半年橫板, 後來喜歡左日直又打左兩年, 最近又番去橫板~~~~~~

板就真係無乜點燒, 但係燒膠就真係燒得慘烈.......... ~~~
好在我3年前Tenergy05都已經 ...
但而家好多膠都要三百幾喎....

我自己就好在已經開始放緩燒膠了,
因為覺得已經找到最合適自己的 (Xiom + R7)

不過間唔中都會試試新野既

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-3-21 15:07 發表

但而家好多膠都要三百幾喎....

我自己就好在已經開始放緩燒膠了,
因為覺得已經找到最合適自己的 (Xiom + R7)

不過間唔中都會試試新野既
膠來講, 我比較貫切始終, 常用HKD0-300 , 試用HKD300-400 , 不用HKD400UP, 就係大原則~~
0-300其實都已經可以燒得不亦樂乎...暈....
< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

33 12
發新話題