44 123
發新話題

peoples(人仔台)3g的網速如何?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動

peoples(人仔台)3g的網速如何?

我有朋友就約滿想轉台,想問有無網友或你的朋友用緊peoples(人仔台)的3g或之前用過佢3g的服務的;知唔知佢上網速度如何?

$218�20GB喎!

2.7G EDGE
<-->
.

回復 4# 的帖子

有,佢地係租csl的網

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2012-3-6 21:12 發表
2.7G EDGE
你用過啦

引用:
原帖由 hkjc 於 2012-3-6 21:28 發表
上台幾多錢一個月
http://www.hk.chinamobile.com/p_tariff_plan_3g_tc.jsp
有平有貴,最平$88,最貴$218;但係唔知網速如何所以先問有無人或識得人用緊

之前我問過果個sells~
個網部還在接受到既程度~不過睇youtube會有少少疾~
3台同smart 通 會更好
YEO
正手 : 狂飆3
反手 : baracuda

回復 9# 的帖子

我自己用緊smv,但覺得麻麻地 ;至於3就

引用:
原帖由 kangaroo626 於 2012-3-6 21:49 發表
之前我問過果個sells~
個網部還在接受到既程度~不過睇youtube會有少少疾~
3台同smart 通 會更好
甘你現在係用緊咩台

人仔
YEO
正手 : 狂飆3
反手 : baracuda

引用:
原帖由 kangaroo626 於 2012-3-6 22:40 發表
人仔
係咪 3g plan?

引用:
原帖由 wilson2020 於 2012-3-6 21:53 發表
我自己用緊smv,但覺得麻麻地 ;至於3就
3 好有問題嗎 ?
(我正打算轉去 3)
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-3-6 22:43 發表

3 好有問題嗎 ?
(我正打算轉去 3)
千奇唔好去3上台後你會後悔的,係平但聽不少話人會鎖速另在我教會小組時唔開窗我組長3只收得1格開返窗先有3格但我smv唔開窗都收到至少4格,如你要轉的話去one 2 free好過啦及我有位相熟朋友,佢個個台都上過,佢現在都用one 2 free,2g就人仔

真係咁差 ?!

死啦 ~ 我啱啱先簽左新plan....

(我之前一路都係用開 One two three 架)
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

3台其實唔係咁差
係有d地方會收得差d 我係屋企要行去窗口先收到~
但速度唔慢

引用:
原帖由 JJJJJ 於 2012-3-6 23:17 發表
3台其實唔係咁差
係有d地方會收得差d 我係屋企要行去窗口先收到~
但速度唔慢
我冇你住得咁遠喎
聽到都有人話好都安心d....

有時3有d地方網速快過smv及one 2 free都試過

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-3-6 23:16 發表
真係咁差 ?!

死啦 ~ 我啱啱先簽左新plan....

(我之前一路都係用開 One two three 架)
點解你唔用one 2free的 係收費定接收問題

引用:
原帖由 wilson2020 於 2012-3-6 23:22 發表
有時3有d地方網速快過smv及one 2 free都試過
具體d 講...知唔知 3 在那些地區會收得差d ?

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-3-6 23:24 發表

具體d 講...知唔知 3 在那些地區會收得差d ?
我真係唔係好知 知我都或上左3台啦 至少月費平d

44 123
發新話題