101 123456
發新話題

[砌版討論] 今天又改野

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動

今天又改野

今天下午,在家冇野攪.又重新把手頭上的板同膠.重新配置貼過,首先抽起所有T05,T64.然後再配過.最後就配了這樣了.大家看看以下的配置合格嗎?

1,主板:ROSEWOOD NCT V FL 正手OMEGA 4  PRO 反手RAKZA 7
2,副板:TIMO  BOLL ZLF-FL 正手Acuda S1 反手RAKZA 7
3,練習板1:TIMO BOLL ALC- FL 正手FASTARC G-1 反手HEXER Duro
4,練習板2:EXTRA FL 正手RENANOS HOLD 反手RENANOS BRIGHT (SOFT)

今天17mar2012又再改野,玩番神膠,最新的配置是:
1,主板:ROSEWOOD NCT V FL 正手T05 反手RAKZA 7
2,副板:TIMO  BOLL ZLF-FL 正手T05 反手RAKZA 7
3,練習板1:TIMO BOLL ALC- FL 正手T05 反手T64

主板:剛力 正手MXP 反手D-TECS 0.5
副板:羽佳純子 正手MXP 反手D-TECS 0.5
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板:黑鐵牌大力神 正手MXP,反手T64
練習板:黑鐵牌普碳 正手MX-P反手T64
練習板:綠翡翠 正手MXP 反手仙人掌1MM
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

合格

R7真係有咁好打咩???   佢似邊塊膠???

引用:
原帖由 y539069849 於 2012-3-4 21:16 發表
R7真係有咁好打咩???   佢似邊塊膠???
我之前反手必定是T64,但現在一定首選是R7了!又轉易控,易到枱.
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

請問正手有無打過R7?
好唔好打?

回復 4# 的帖子

但我用梗正手

回復 5# 的帖子

超好打

回復 4# 的帖子

遲d要整塊試下

引用:
原帖由 kennylaw321 於 2012-3-4 21:22 發表
請問正手有無打過R7?
好唔好打?
有試過,但我正手打不入呢塊膠,反手好好用!

見咁多人話R7好打,我又要玩下,請問佢夠唔夠力水?? 發力洗唔洗大  有幾多度比我地買

引用:
原帖由 eddieho 於 2012-3-4 21:28 發表

反手我會用Hexer HD / VEGA ASIA。

引用:
原帖由 y539069849 於 2012-3-4 21:28 發表
見咁多人話R7好打,我又要玩下,請問佢夠唔夠力水?? 發力洗唔洗大  有幾多度比我地買
老實說:要有番一定技術,同要自身發力的.但個波可以又沖又轉.

引用:
原帖由 eddieho 於 2012-3-4 21:28 發表

打不入呢塊膠即係咩意思
因為我想c 下配呢塊去正手

引用:
原帖由 kennylaw321 於 2012-3-4 21:56 發表

打不入呢塊膠即係咩意思
因為我想c 下配呢塊去正手
試吓喇!冇點你。

引用:
原帖由 Alfred 於 2012-3-4 21:59 發表

試吓喇!冇點你。
因為我e+正手打hurricane 3
不過d品質時好時壞
所以我諗住轉鬼佬膠
除左R7仲有咩介紹

引用:
原帖由 kennylaw321 於 2012-3-4 22:01 發表

不過d品質時好時壞
所以我諗住轉鬼佬膠
除左R7仲有咩介紹
可以試吓omega IV pro,個波都幾咬。

引用:
原帖由 kennylaw321 於 2012-3-4 22:01 發表

不過d品質時好時壞
所以我諗住轉鬼佬膠
除左R7仲有咩介紹
其實我主張R7打反手,正手O4正D!

引用:
原帖由 Alfred 於 2012-3-4 22:03 發表

可以試吓omega IV pro,個波都幾咬。
唔該晒

引用:
原帖由 eddieho 於 2012-3-4 22:04 發表

其實我主張R7打反手,正手O4正D!
我都覺o4正手好正。

101 123456
發新話題
最近訪問的版塊