26 12
發新話題

(養傷期間)不可強求

(養傷期間)不可強求

邊個人落得場打波會唔想贏 ?
我都當然唔會例外 !
可惜有時就係偏偏事與願違.

自從農曆年時拉傷了右手, 一直未完全康復,
雖然已經沒有再感到痛楚, 但仍然是有少許遲鈍, 且發不到力.

但我仍然每星期有參加一次球局, 為求保持著輕微的運動量.
在五/六次球局當中, 記憶所及....未嘗一勝, 都算是一次很好的歷練;
是忍耐力, 還是意志力, 仲有 EQ 等等, 都被受考驗至到極限 !
無論 Ladies and Gentlemen, 細蚊仔或大人, 期間都能夠輕易把我擊敗.

最緊要是你地贏得開心
不過, 我只是輸掉了分數, 我並沒有輸掉了堅持, 因為我是熱愛乒乓球 !
等我完全好返晒之後, 再搵你地算帳.
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

養傷為重,不要太勉強

多謝jcclee對我們的支持
的確, 最近他每次參加球局都只是打一會
然後便解答波友有關器材的問題
有時更幫波友貼膠皮

不要太勉強啊~~~~
< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

take care//

Hope you will recover sooner than later. Here it is very popular to visit athletic therapist for this type of injure. Best,

引用:
原帖由 kei 於 2012-3-4 11:06 發表
多謝jcclee對我們的支持
的確, 最近他每次參加球局都只是打一會
然後便解答波友有關器材的問題
有時更幫波友貼膠皮
我都想打足3個鍾
不過暫時都係冇可能,
上星期已經好叻了, 打左5 sets (5個人)
其中3位女士都贏了我
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

多謝大家的關心, 目前的康復情況如上,
物理治療師都話要大概8個星期先會好....
只有等

J神好GENTLEMAN,祝早日康復
<-->
.

記得搵人同jcclee針雞 輸死佢
本帖最近評分記錄
  • 黑暗武士 -50 違規內容 2012-3-8 07:26
  • (=^x^=) -50 2012-3-5 18:21
  • hkjc -1 惡意灌水 2012-3-4 15:42
  • 太陽之子 -3 違規內容 論壇不贊成鼓吹"針雞"活動 ... 2012-3-4 13:48

講下笑都扣

祝你早日康復

Take care ar

你都未比機會我ko你!
主板:剛力 正手MXP 反手D-TECS 0.5
副板:羽佳純子 正手MXP 反手D-TECS 0.5
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板:黑鐵牌大力神 正手MXP,反手T64
練習板:黑鐵牌普碳 正手MX-P反手T64
練習板:綠翡翠 正手MXP 反手仙人掌1MM
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

引用:
原帖由 y539069849 於 2012-3-4 13:09 發表
記得搵人同jcclee針雞 輸死佢
原來"針雞" = 賭博咁解

咁真係唔係幾好 !

原來你不知道的嗎

回復 16# 的帖子

我從不參與任何形式的賭博....
咁我又點會知呢 ?

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-3-5 11:57 發表
我從不參與任何形式的賭博....
咁我又點會知呢 ?
咁不如輸左罰做掌上壓
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

引用:
原帖由 太陽之子 於 2012-3-5 12:26 發表

咁不如輸左罰做掌上壓
我而家淨係識做指上壓
(應該係"紙上壓")hahahaha

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-3-5 12:34 發表

我而家淨係識做指上壓
(應該係"紙上壓")hahahaha
可以表演下喎
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

26 12
發新話題