21 12
發新話題

[球板討論] [直板] 玫瑰七 + T05

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動

[直板] 玫瑰七 + T05

打法:近中台,多快攻,多抽擊,(相對)少磨擦
依家用緊Taksim + T64打單面,最近心思思想買塊玫瑰七直板玩下,想請教以下幾點:

- 玫瑰七配T05效果如何?配T25或T64會唔會好d?
- 玫瑰七板身都算厚,係咪適合打單面?如果打雙面,請問反手膠$300左右有咩好介紹?我橫打技術唔穩定,通常都係一板半板。
- 在淘寶買玫瑰七,係咪好易買到假貨?

謝謝各位師兄。

如到淘寶買玫瑰七,你要有心理準備呀!

引用:
原帖由 黑暗武士 於 2012-2-29 11:58 發表
如到淘寶買玫瑰七,你要有心理準備呀!
我對淘寶都有hesitation,所以都傾向在香港買。

rosewood 7 上網訂都係$8-9xx, 無謂係淘寶博...
Rose7 比Taksim, Taksim 較硬wor, 而且打單面少橫打, 推擋怕你覺得唔夠爆

貴野

stiga既板最好都係親自去揀好D
因為佢既做功質數好參支如果係上網買既係平小小不過可能無咁完
至於板厚問題虎口磨D就得

你旣打法,我覺得Taksim好D,
我同你的打法一樣,不過係粒仔,用係DHS -08 木板
Guide for happiness:  
1.Free your heart from hate.  2.Free your mind from worry,
3. live simple, 4. give more, 5. expect less

我估計rose7控制會好的,但係力量吾够,速度同殺傷力,Taksim應該會好的,
1.Free your heart from hate.  2.Free your mind from worry,
3. live simple, 4. give more, 5. expect less

唔可信,如果你唔係要求士的架可以買HRT個隻,有人話個隻好打過原版士的架

兩塊我都有, taksim 硬快好多  但rosewood 千層手感柔和些  反手 rosewood 7 手感比taksim 弱。  兩塊都是有底勁之選    rosewood 我無配過t05  但我怕天能基大硬 影響手感
主拍 timo boll zlc 直拍 正手klt 紅鑽石, 反手 hexer

副拍 taksim 直拍 正手 klt 紅鑽石, 反手 yasaka rakza

副拍2 張繼科 正手 neo 省狂, 反手 yasaka rakza

HRT,我用左兩星期,打中直左推右攻都ok,吾錯..

Taksim 點計都係加料拍
主拍 timo boll zlc 直拍 正手klt 紅鑽石, 反手 hexer

副拍 taksim 直拍 正手 klt 紅鑽石, 反手 yasaka rakza

副拍2 張繼科 正手 neo 省狂, 反手 yasaka rakza

謝謝各位師兄回覆,我早排已經心急買咗喇!
可惜買咗之後未有機會試打…

正手配Omega4 Pro,反手配了Joola Ultra正膠。

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 neku 於 2012-2-29 12:56 發表
rosewood 7 上網訂都係$8-9xx, 無謂係淘寶博...
Rose7 比Taksim, Taksim 較硬wor, 而且打單面少橫打, 推擋怕你覺得唔夠爆
Rosewood 7 網購有咁平咩 ?
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

回復 14# 的帖子

係咁上下價啦,我訂rosewood 5$ 880

引用:
原帖由 rxzzzvga 於 2012-4-25 01:20 發表
係咁上下價啦,我訂rosewood 5$ 880
咁即係差不多$900
年初時訂仲真係$7xx (不過而家已經加到好勁)
唔知係咪5月出新板後d 人擔心 Rosewood 唔再出 ?!
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

I would suggest to use T05 FX.

乜網購咁平架?

師兄!呢塊就是淘寶Rosewood 7?
看似堅堅地喎~
請問要多少錢呢?

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-4-24 23:38 發表

Rosewood 7 網購有咁平咩 ?
之前有個師兄話網購rose5 直, 太約HKD600, Rose7 貴少少, 但差唔多

21 12
發新話題