25 12
發新話題

[膠皮討論] 【原創評測】藍綿狂飆3

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動

【原創評測】藍綿狂飆3

相對於普通狂飆3 海綿軟D 相對更咬球 轉左澀性膠面 旋轉依然強烈 俾一般狂飆3更強
弧線同2跳 一樣都係咁惡  速度上亦有所增強  打入海綿後 穩定性更高 有很高的容錯性
但相對上若打不入海綿的話 便完全打不出質量 又唔轉又唔去波  所以相對上要求發力更高
膨脹後 只查了2次TRF  海綿更軟 更易打入海綿 1速亦有所強 弧線亦更長 旋轉沒有太大轉變
但2跳沒有味膨脹前咁惡  需然膨脹後係易打D 但打乒總的話 最好唔好膨脹 因為塊膠本身好厚 膨脹後實超標
耐用度比普狂飆3 低 小弟只打了4個月左右 膠皮便開始打滑了
本帖最近評分記錄
  • jcclee +10 多謝分享 (奇怪原來未有被評分) 2012-2-23 15:51

我都打過,唔識拉波既我,一樣拉得好轉,專業報告

~超級榮譽~

Nice
主板:XIOM OPUS(FL)    neo藍綿省狂(正)   Rakza 7(反)
副板:勁極2 (FL)  blue fire m1(正)  Vega pro (反)
下個目標:timo boll zlf

回復 1# 的帖子

但極少貨,市面一般較難找到

回復 2# 的帖子

大家研究下姐
專業就誇左D
你個塊藍綿都好轉好咬

回復 5# 的帖子

請問藍綿構造是否咬波?小弟愚問

~超級榮譽~

回復 6# 的帖子

狂飆同天極的藍綿真的相對更咬球
其他的就唔係好清楚

其實你塊狂飆有4個月壽命都算長

回復 9# 的帖子

平時普狂 我可以打更長時間

4個月日日打幾個鐘的話, 壽命就真係好長了~~~~
< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

回復 11# 的帖子

而家一個星期打得2-3日

一塊NEO 普狂比我打最多生存得個幾月
NEO 的效力好快走

回復 13# 的帖子

o甘快 師兄你一星期打足7日

引用:
原帖由 wilson2020 於 2012-2-20 21:19 發表
o甘快 師兄你一星期打足7日
兩年前係, 每日2-3HRS

where can i buy??
主板:XIOM OPUS(FL)    neo藍綿省狂(正)   Rakza 7(反)
副板:勁極2 (FL)  blue fire m1(正)  Vega pro (反)
下個目標:timo boll zlf

回復 16# 的帖子

之前陞威咪有得賣
http://hkttf.com/redirect.php?ti ... o=lastpost#lastpost

乒XX區都好似有啊~~

回復 18# 的帖子

唔可以開名
不過有興趣想知的 可以私下PM

引用:
原帖由 kanlok 於 2012-2-20 21:55 發表
唔可以開名
不過有興趣想知的 可以私下PM
如果可以,PM埋我,ok?

果然熱愛藍綿狂飆呀
君子不奪人所好? 廿年前咩...
世界上冇先到先得,只有價高者得?haha

25 12
發新話題