發新話題

[其它討論] 膠水

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:52 移動

回復 19# 的帖子

我在10年後一定有
主板:XIOM OPUS(FL)    neo藍綿省狂(正)   Rakza 7(反)
副板:勁極2 (FL)  blue fire m1(正)  Vega pro (反)
下個目標:timo boll zlf

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-2-20 17:06 發表

是否大枝裝(500ml)的#15號先 ?
如果是的話, 我保證一定得 !
(歡迎隨時到來泓景台球局看真人5秒除膠示範)
唔係   細枝裝果d姐
我間唔中癡一塊..兩塊膠姐平時
就係前幾日除膠除到塊acuda 爛左海棉..要買過塊
咁岩用晒d膠水...八掛下有咩膠水好用
君子不奪人所好? 廿年前咩...
世界上冇先到先得,只有價高者得?haha

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-2-20 17:06 發表

是否大枝裝(500ml)的#15號先 ?
如果是的話, 我保證一定得 !
(歡迎隨時到來泓景台球局看真人5秒除膠示範)
我都唔知係咪#15 ,我果支在華星買的

引用:
原帖由 大吉 於 2012-2-20 17:08 發表

唔係   細枝裝果d姐
細果枝吾好用嫁!
主板:XIOM OPUS(FL)    neo藍綿省狂(正)   Rakza 7(反)
副板:勁極2 (FL)  blue fire m1(正)  Vega pro (反)

引用:
原帖由 Yin=] 於 2012-2-20 17:12 發表

細果枝吾好用嫁!
其實有咩分別

引用:
原帖由 大吉 於 2012-2-20 17:08 發表

唔係   細枝裝果d姐
細枝裝的紅雙喜膠水, 我已經在之前很多的帖內提過大家不要用 !
根本就不是無機膠水 (和大枝裝500ml的正品紅雙喜#15號膠水完全不同)
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-2-20 17:20 發表

細枝裝的紅雙喜膠水, 我已經在之前很多的帖內提過大家不要用 !
根本就不是無機膠水 (和大枝裝500ml的正品紅雙喜#15號膠水完全不同)
係咩   可能我耐冇上緊貼唔到d資訊
咁依家邊隻膠水比較癡得實&易除膠

引用:
原帖由 大吉 於 2012-2-20 17:52 發表

係咩   可能我耐冇上緊貼唔到d資訊
咁依家邊隻膠水比較癡得實&易除膠
平就紅雙喜#15號(一定係500ml)
其次就是上面講的 Koman 無機膠水

最好當然仍然是 Nittaku Fine Zip (100ml) --------> 但又貴同唔普及買得到
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

大同細既15號dhs膠水我都試過

細:整死左我塊hexer+

大:5秒除膠我就唔敢啦 15秒一定除到
直板兩面弧圈/長膠倒板打法

主板:stiga cc7(101g)正手:Neo藍綿省狂3 反手:Baracuda Big Slam
副板:Stiga Carbo 7.6(88g)正手:MXP 反手:雲霧3 ox
副板:yasaka yeo(92g)正手:Neo 天極2 反手:729 焦點3

引用:
原帖由 asd123111 於 2012-2-20 19:07 發表

多謝實質見證 !
大陸膠真係5 秒就可以攪掂, 外套我會刻意除慢d, 會花30 秒, 保障海綿.

Jcclee令到我想買#15號膠水tim

引用:
原帖由 Yin=] 於 2012-2-20 19:16 發表
Jcclee令到我想買#15號膠水tim
你而家的 Koman 膠水都一樣得之嘛 (我都有試過呀)

回復 32# 的帖子

Yeah

引用:
原帖由 asd123111 於 2012-2-20 19:07 發表

好在上次同你買時買左

回復 32# 的帖子

但紅喜平d

其實HKTTF 的器材討論版真是幫到乒友的 !

起碼見到你地而家個個都識得選擇適合的膠水, 由唔識到識, 真正得益 !

(這個我是感到安慰的)

回復 36# 的帖子

Agree

回復 36# 的帖子

都要多謝師兄你作出不同試驗及發表這麼多的評測

引用:
原帖由 wilson2020 於 2012-2-20 19:33 發表
都要多謝師兄你作出不同試驗及發表這麼多的評測
絕對不是我一個人的力量 !
是要整個論壇的參與, 一人一句, 資訊才可得以傳播 !
我所識的, 都是之前的前輩所講....

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-2-20 19:37 發表

絕對不是我一個人的力量 !
是要整個論壇的參與, 一人一句, 資訊才可得以傳播 !
我所識的, 都是之前的前輩所講....
版主做得好原來分数不昰吹水出来的!怪不得我這麽小分-
新指引:在某些版區內只回覆表情公仔, 可能會被視為灌水, 日後多發言, 自當有分加\

本帖最近評分記錄
  • Yin=] -1 惡意灌水 2012-2-20 20:58
  • wilson2020 -1 灌水 2012-2-20 20:46
主板   :stiga sense7.6                      nittaku : Septear
正手   :dhs                                        joola tango extrem
反手   :donic acuda s1turbo             butterfiy sriver fx

發新話題
最近訪問的版塊