21 12
發新話題

[膠皮討論] tsp- CURL P- 1長膠

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動

tsp- CURL P- 1長膠

初打長膠我,易控,不太邪,可以彈打攻擊 多謝kanlok

~超級榮譽~

如果真是唔難控, 我都唔介意試吓
(通常用在反手定正手)
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

tsp- CURL P- 1長膠
?$

定係世奧德 賽拉 ox 易控d ?
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

回復 4# 的帖子

進攻就賽拉好D
平均小小 打得 削得就 P-1

回復 3# 的帖子

16X-18X 左右

世奧德 賽拉 ox how much?

請教CHING, 反手: SPECTOL 21生膠
                       正手: 世奧德 賽拉 ox長膠
                       OK嗎?

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-2-19 01:10 AM 發表
(通常用在反手定正手)
kanlok會長盡回答您

~超級榮譽~

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-2-19 01:10 AM 發表
(通常用在反手定正手)
反手,可能我有粒仔手惑,易控

~超級榮譽~

Thanks ! 我會(處女式)試左呢塊先

世奧德 賽拉 ox

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-2-19 01:27 AM 發表
Thanks ! 我會(處女式)試左呢塊先

世奧德 賽拉 ox
試完記得出報告

~超級榮譽~

回復 7# 的帖子

3X左右

回復 2# 的帖子

反手 係長膠入面黎講 算係易控
但係反旋唔係好強 同埋相對其他長膠來說 比較食西

回復 8# 的帖子

要睇你打咩底板
同埋兩面都沒旋轉 會幾難打

引用:
原帖由 kanlok 於 2012-2-19 01:41 AM 發表
反手 係長膠入面黎講 算係易控
但係反旋唔係好強 同埋相對其他長膠來說 比較食西
今晚第一次試打,十分有手感,可攻,好滿意

~超級榮譽~

THX!

塞拉我用過 覺得都幾穩定
直板兩面弧圈/長膠倒板打法

主板:stiga cc7(101g)正手:Neo藍綿省狂3 反手:Baracuda Big Slam
副板:Stiga Carbo 7.6(88g)正手:MXP 反手:雲霧3 ox
副板:yasaka yeo(92g)正手:Neo 天極2 反手:729 焦點3

引用:
原帖由 閃人 於 2012-2-19 00:57 發表
初打長膠我,易控,不太邪,可以彈打攻擊 多謝kanlok
除了稳定,易控,其它一无是处.适合中远台削球,而且价钱不便宜.打长胶不要选择易控的,自己易控人家就不怕,除非你基本功特别好,靠反胶面得分.如果想打单胶,大维savigav很不错,日本制,65人民币就可买到,特别适合进攻,速度快,弧线低.

洪华山

引用:
原帖由 hungwahsun 於 2012-2-19 07:05 AM 發表

除了稳定,易控,其它一无是处.适合中远台削球,而且价钱不便宜.打长胶不要选择易控的,自己易控人家就不怕,除非你基本功特别好,靠反胶面得分.如果 ...
對,就是靠正手反膠得分,什麼打法都一樣,正手是殺著

~超級榮譽~

21 12
發新話題