發新話題

2GB用量易爆煲

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動
引用:
原帖由 grizzlyhk 於 2012-2-9 17:07 發表

問題在你唔監硬濫用既話 會用到幾多
香港九成用戶係 2G 以內
我其實無留意自己用左幾多g的 我唔bt的,齋上網,睇下youtube,download下mp3

引用:
原帖由 grizzlyhk 於 2012-2-9 17:07 發表

問題在你唔監硬濫用既話 會用到幾多
香港九成用戶係 2G 以內
Telco 話9成用户係2Gb以內....但果9成既定意係什麼先?
a). 9成 = 所有數據用户 或
b). 9成 = 所有無限數據用户

我覺得果D 用無限數據plan 既用户, 大部分唔至用 2GB law

D 大公司講既數據不能盡信

wlwlwl
Forehand: inverted
Backhand: Tibhar Grass Dtecs

引用:
原帖由 wlwlwl 於 2012-2-9 17:14 發表

Telco 話9成用户係2Gb以內....但果9成既定意係什麼先?

我覺得果D 用無限數據plan 既用户, 大部分唔至用 2GB law

D 大公司 ...
問題就在.... 假如你係屋企就用電腦, 係街有wifi 就用wifi 既情況下
其實2G 大部份人都係夠既....
你日日睇幾個鐘youtube就冇得講啦 

引用:
原帖由 grizzlyhk 於 2012-2-9 17:30 發表

問題就在.... 假如你係屋企就用電腦, 係街有wifi 就用wifi 既情況下
其實2G 大部份人都係夠既....
你日日睇幾個鐘youtube就冇得講啦 
They are just looking for excuses to slaughter us.
wlwlwl

回復 22# 的帖子

好9
主板:XIOM OPUS(FL)    neo藍綿省狂(正)   Rakza 7(反)
副板:勁極2 (FL)  blue fire m1(正)  Vega pro (反)
下個目標:timo boll zlf

引用:
原帖由 wlwlwl 於 2012-2-9 17:14 發表

D 大公司 ...
話唔定係 c). 9成 = 所有用戶 (包括埋剩電話通話plan, 同預付卡), 咁就俾佢玩晒啦

d公司最鍾意玩數字遊戲, 連佢所謂既無限網內短訊其實都唔係無限, 而係有限額架.
不過當然比較少人會每日送出超過333個短訊啦

引用:
原帖由 防弧王子 於 2012-2-10 13:13 發表
CSL 有可能會取消無限上網月費計劃

http://unwire.hk/2012/02/09/csl- ... data-plan/headline/
預期中 ,間間都會cut的問題係先後次序

I think they are paving the way for 4G....so that they can charge more for unlimited data plan
wlwlwl

我有個FD123,4GS上網150幾就算用爆都係多50幾蚊,佢比TAB用,突然覺得好低

回復 30# 的帖子

o甘抵

NETWORK MONITOR
要時時刻刻監察住
發球搶攻前三板
側身爆衝攻破綻

引用:
原帖由 devilaaron 於 2012-2-15 18:03 發表
NETWORK MONITOR
要時時刻刻監察住
現在真麻煩,以前無限plan任用,現在又開成日check住,或要開wifi

好彩我平時只係上下fb whatsapp im+等
download apps or youtube用屋企wifi
發球搶攻前三板
側身爆衝攻破綻

http://hk.apple.nextmedia.com/te ... amp;art_id=16071019
我用smv13號,勁9 一時一樣,一時話取消一時又恢復之後又話5gb後限速,現在又話13號前簽不限

引用:
原帖由 Yin=] 於 2012-2-9 04:11 PM 發表

無限都要$419
好在我係$419

回復 36# 的帖子

我係smv $398

人仔68蚊2G網絡
發球搶攻前三板
側身爆衝攻破綻

回復 38# 的帖子

聽人講好慢的 其實真的嗎

回復 38# 的帖子

好慢
主板:XIOM OPUS(FL)    neo藍綿省狂(正)   Rakza 7(反)
副板:勁極2 (FL)  blue fire m1(正)  Vega pro (反)
下個目標:timo boll zlf

發新話題