發新話題

[膠皮討論] t05試打過,又旋又快,好似打梗大陸膠and德國膠咁

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動

t05試打過,又旋又快,好似打梗大陸膠and德國膠咁

t05試打過,又旋又快,
好似打梗大陸膠and德國膠咁,
唔知有無感覺錯誤呢??

SO NICE
<-->
.

you are paying 500-600HKD for this 感覺
wlwlwl
Forehand: inverted
Backhand: Tibhar Grass Dtecs

主板:水谷ST 正手:omega4 asia  反手:t64
         Viscaria 正手omega4asia 反手:t64

個海綿感覺俾德國膠更強

但我反而覺得佢轉又唔夠大6膠轉, 快又唔夠德國膠快,
但有一個優點就係明明無可能救得倒既波都唔知點解可以打返過去,
來回好多,
同埋發球可以好出奇不意.

回復 6# 的帖子

咁可能真是個個人有唔同既感覺.........

我自己覺得個感覺係彈得黎好控,我打番其他膠,一係好彈,一係無力,t05 真係好好打

回復 8# 的帖子

呀....係,我都有這感覺,控制能力比德國膠會好d,彈得黎唔會咁易出畀!

我寧願花5-600蚊買塊新拍
木:樓下文具店流星(TM)
正手:盾牌套膠
反手: 紅雙喜C8

回復 9# 的帖子

我用完tenergy,有次用hexer,結果係hexer 無力  (tenergy 經過澎漲後,仲勁=.=)

不過我覺得打乒乓球既人真是要有一塊,
一塊($500)都是唔係好過份姐............

回復 12# 的帖子

點會要見識下ge xdd

上左 t系列既隱就走唔番轉頭~~
t05真係一塊好膠~~
YEO
正手 : 狂飆3
反手 : baracuda

回復 14# 的帖子

仿t05 個d 都係有不足ge 地方t.t

引用:
原帖由 nwa10 於 2012-2-7 21:47 發表
不過我覺得打乒乓球既人真是要有一塊,
一塊($500)都是唔係好過份姐............
我之前二百零幾蚊果時都打過t05,不過覺得耗損太快,也非想像中咁好打
後尾轉打donic既膠都覺得ok,可能我眼中$500可以買一塊好正既yasaka,
所以值唔值每個人既睇法唔一樣,或者我的技術水平無其他前輩咁好,我都係鍾意打平d既膠

回復 16# 的帖子

t05無可能唔好打個禾,
你一定是打快攻小旋轉果隻打法呢??咁donic會適合你d........
咁其實平有平玩,貴有貴玩姐,合自已好打就得啦!

引用:
原帖由 nwa10 於 2012-2-9 22:51 發表
t05無可能唔好打個禾,
你一定是打快攻小旋轉果隻打法呢??咁donic會適合你d........
咁其實平有平玩,貴有貴玩姐,合自已好打就得啦!
其實我都係打旋轉...
只係我偏好打自己發力既膠,我以前都打左狂飆好幾年...

引用:
原帖由 天樂 於 2012-2-12 18:38 發表

其實我都係打旋轉...
只係我偏好打自己發力既膠,我以前都打左狂飆好幾年...
有同感!!

發新話題