發新話題

[膠皮討論] Tenergy 的零售價

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動
研發和生產, 代理, 運輸, 廣告, 代言人.

其中研發和生產, 加上運輸, 只要數量足夠多的話, 其實好少錢講緊真係幾十蚊.

最大舊水去洒--> 代理, 廣告, 代言人 <-- 呢三個地方.......

所以如果有人直接大量(幾個40尺貨櫃, 幾十萬快Tenergy)去日本Butterfly入貨的話, 可以平好多都唔出奇.........不過Butterfly又未必賣比你, 怕影響個市場零售價.......
< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

引用:
原帖由 閃人 於 2012-2-7 13:01 發表

我中毒太深 無法自拔
不如閃人兄一次過去日本Butterfly買 一百萬快Tenergy 05(最保守估計都要10隻40呎大櫃), 叫佢地平3-4成價錢 賣比你, 睇下得唔得丫~~~~~

如果真係得的話, 我會幫你買幾快的~~~~~~
< -- 新手中的低手

引用:
原帖由 閃人 於 2012-2-7 16:46 發表

我現在用都係蝴蝶產品 唔用周身唔聚財
乒乓波,板,衫,膠水,等等
如果蝴蝶出股票一樣照買
你快d去日本買一百萬快Tenergy 05番來la~~~~~~ ~~~~最緊要係可以平3-4成的話, 我實同你買幾快架~~~~放心WOO~~~
< -- 新手中的低手

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-2-7 20:43 發表

花在乒乓球的費用, 的確是相對上便宜得多了...
我每月做健身的費用(主要是私人教練收費)就需要過萬元了...
其實我覺得問題係個短時間加幅身上, 之前我買Tenergy 05係380蚊, 依家變左500蚊, 加左30%, 一至兩年之間左右.
而我都相信其他運動無一年加3成敢利害吧~~~~
< -- 新手中的低手

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-2-7 21:08 發表

我第一塊 Tenergy 係 $190

跟住就好似跳到上 $260, $280, 再買已經是 $350 (or $1000 三塊), 最後一次是 $380...
之後就再沒有買過了 !

我大大話話都用左10幾至20塊 Tenergy, 而現在還只有剩下我的"第一塊  ...
我未享受過190蚊果個年代 .....

用190蚊做指標的話, Tenergy都超過正常通脹或匯率比例太多了.....
< -- 新手中的低手

發新話題