發新話題

我dad想開乒乓球店

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動

南區好吖,呢區無乜乒乓球店,獨市吖
如果開左,我會黎幫襯
tigerone is the strongest

SUPPORT
BUT TOO FAR FOR ME
Timo Boll ALC FL+Tenergy05+Roxon
Timo Boll ALC FL+Baracuda+Tenergy64

以前都有fd搵我一起開乒乓球用品專門店?
我本身都想搞,不過果時無支金,
近來打番又想搞,不過現在人民幣太高了,d大陸膠成本高,無肉食,
賣德國膠成本又貴,真係做唔黎,
之前問過d行家,都話只係做乒乓球生意真係唔掂........

我會黎幫襯

回復 25# 的帖子

同南xxxx室爭生意
主板:XIOM OPUS(FL)    neo藍綿省狂(正)   Rakza 7(反)
副板:勁極2 (FL)  blue fire m1(正)  Vega pro (反)
下個目標:timo boll zlf

南xxxx室爭生意???

回復 27# 的帖子

講笑
主板:XIOM OPUS(FL)    neo藍綿省狂(正)   Rakza 7(反)
副板:勁極2 (FL)  blue fire m1(正)  Vega pro (反)

其實我去過歐洲SITGA 總代理訂板過來HK,
價錢比HK 批發價更平,
我都有想過搞團購, 奈何冇時間同客源

回復 29# 的帖子

Can you pm me and give me the link??

引用:
原帖由 henrytam 於 2012-1-26 23:14 發表
竟然;可惜可惜......

引用:
原帖由 wilson2020 於 2012-1-26 23:20 發表

竟然;可惜可惜......
做得團購就要開論壇/網站,
經營個論壇真係要唔少心機同精神,
我身為一個學生, 冇咁樣的能力...

凡事須經三思而後行,更不要三分鐘熱度。做生意更加吾係講玩笑,祝馬到功成!!!  
底板: Yasaka Giaobao 5
正手: 紅雙喜天極II (黑)
反手: Butterfly Tenergy 64 (紅)

引用:
原帖由 kangaroo626 於 2012-1-26 20:50 發表
你可以搵下d中國品牌既 ~~
因為買d中國品牌既膠or板係香港買都真係幾貴
好似月亮套膠~大6買都係約50-70$HKD~
係香港買要成110-130$HKD
siu sir 果度好似90 hkd 有交易

希望不久將來可以在hkttf見到你的店鋪宣傳

引用:
原帖由 henrytam 於 2012-1-26 23:14 發表
但只要寄既過程有一dd 錯失.... 你就得不嘗失了

祝成功
<-->
.

引用:
原帖由 grizzlyhk 於 2012-1-27 04:51 發表

但只要寄既過程有一dd 錯失.... 你就得不嘗失了
寄D重過100g的板都死

其實入貨可以講要咩重量, 佢會揀最多上落3GRAM,, 冇呢個重量可以取消單DEAL,
至於郵寄方面, 佢用國際空郵, 經常可以CHECK 住份件去到邊

生意薄利實等汁凹,要有利潤先會發展,好多例子証明。慢達做左幾十年,唔算平,但特色是貨多,有服務、地點適中,信譽唔算叉,呢 d 就係成功之道。所以單賣,還要做到專業服務,唔可以單靠價錢,先會有適當回報,因為係人都團買。

發新話題