發新話題

[球板討論] 銀河u4....

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動
引用:
原帖由 kangaroo626 於 2012-1-9 23:50 發表
好配搭~~
正手暴沖一流~
橫打應該幾強
唸起都有D驚

引用:
原帖由 wilson2020 於 2012-1-9 11:52 PM 發表

唸起都有D驚
放心 我仲未識橫打
不過暴沖........hehe
直板兩面弧圈/長膠倒板打法

主板:stiga cc7(101g)正手:Neo藍綿省狂3 反手:Baracuda Big Slam
副板:Stiga Carbo 7.6(88g)正手:MXP 反手:雲霧3 ox
副板:yasaka yeo(92g)正手:Neo 天極2 反手:729 焦點3

引用:
原帖由 kangaroo626 於 2012-1-9 11:50 PM 發表
好配搭~~
正手暴沖一流~
橫打應該幾強
塊拍橫打強但個人唔識橫打........

-------------------------------------------

話說,今日去sunnyrise果陣睇到塊月球
膠面透明度,顆粒排列,膠面觸感都同t系一模一樣

主板:stiga cc7(101g)正手:Neo藍綿省狂3 反手:Baracuda Big Slam
副板:Stiga Carbo 7.6(88g)正手:MXP 反手:雲霧3 ox
副板:yasaka yeo(92g)正手:Neo 天極2 反手:729 焦點3

引用:
原帖由 asd123111 於 2012-1-10 21:17 發表

塊拍橫打強但個人唔識橫打........

-------------------------------------------

話說,今日去sunnyrise果陣睇到塊月球
膠面透明度,顆粒排列,膠面觸感都同t系一模一樣
o甘最後你有未買

引用:
原帖由 wilson2020 於 2012-1-10 09:32 PM 發表

o甘最後你有未買
今日出去係買波衫同護邊
我諗住y拍買pro版,有檔都幾平下.....
呢d唔急既 反正橫打要慢慢練......

橫打我開頭都好難學~~
而家覺得無咩難度 ~~
建議先搵1個推擋or反手比較好既人同你練~~
新手想學橫打就搵塊最林最軟既膠慢慢黎 ~我果陣用焦點3
YEO
正手 : 狂飆3
反手 : baracuda

引用:
原帖由 kangaroo626 於 2012-1-10 10:46 PM 發表
橫打我開頭都好難學~~
而家覺得無咩難度 ~~
建議先搵1個推擋or反手比較好既人同你練~~
新手想學橫打就搵塊最林最軟既膠慢慢黎 ~我果陣用焦點3
我知我知!!!因為越軟既膠越易食波嘛
疑?咁我係咪應唔應該用月球黎練?

引用:
原帖由 asd123111 於 2012-1-10 12:49 發表

放心 我仲未識橫打
不過暴沖........hehe
o甘我強攻及擺短搓你反手

引用:
原帖由 wilson2020 於 2012-1-10 10:51 PM 發表

o甘我強攻及擺短搓你反手
haha 有機會一齊打下波囉xdd
事先聲明我技術好差...........

引用:
原帖由 asd123111 於 2012-1-10 22:58 發表

haha 有機會一齊打下波囉xdd
事先聲明我技術好差...........
我仲o屎 ,到現在仲未識拉波

引用:
原帖由 asd123111 於 2012-1-10 22:49 發表

我知我知!!!因為越軟既膠越易食波嘛
疑?咁我係咪應唔應該用月球黎練?
初時應該唔好住,直板最難就係橫打及要走全枱 ;所以我先轉橫板

用普通版黎練
YEO
正手 : 狂飆3
反手 : baracuda

引用:
原帖由 wilson2020 於 2012-1-10 11:01 PM 發表

初時應該唔好住,直板最難就係橫打及要走全枱 ;所以我先轉橫板
我而家係一反一長,一直都想試下橫打
引用:
用普通版黎練
係喎 點解我諗唔到

@@ 有機會一齊打波,我都想打,,,   事先聲明,我真係好好好廢=.=

回復 34# 的帖子

海軍鬥水兵 應該我會係最廢果個

回復 35# 的帖子

唔會, 我真係新手

引用:
原帖由 fonglongyin 於 2012-1-11 08:46 PM 發表
唔會, 我真係新手
係囉 勁過我既新手sad

引用:
原帖由 fonglongyin 於 2012-1-11 20:46 發表
唔會, 我真係新手
高手扮新手 (扮豬食老虎 )

<----乒乓新手中的入門, 技術超差的~~~~~
< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

引用:
原帖由 alanchan 於 2012-1-11 10:11 PM 發表
又一個扮豬食老虎

發新話題