發新話題

[膠皮討論] 【原創評測】套膠推薦

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動
引用:
原帖由 kangaroo626 於 2012-1-5 23:42 發表
碳素海綿姐係咩
海綿顏色 - 黑色
外觀像似蛋糕海綿, 混合了碳素粉末
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-1-5 14:18 發表

我係幫你, 唔係毒你...

你試太多其他膠, 會浪費金錢 !
你聽日會唔會去買呢?
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

引用:
原帖由 太陽之子 於 2012-1-5 23:48 發表

你聽日會唔會去買呢?
我訂留了2塊, 不過可能下星期先得閒去取貨.
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

見到你地咁講我都心郁郁tim

成日都俾左jcc lee吸引左去試下野
如果我痴係狂皓3橫打會否適合 ?
YEO
正手 : 狂飆3
反手 : baracuda

引用:
原帖由 kangaroo626 於 2012-1-6 20:47 發表
成日都俾左jcc lee吸引左去試下野
如果我痴係狂皓3橫打會否適合 ?
相信絕對唔會令你失望 !
我覺得是一塊好的反手/橫打膠 ! (當然, 做正手也是可以)

之前 Vega Asia 在香港店舖不是太普及, 而家萬達有得賣 - 是好消息 !
我給這套膠的評價比 Rakza7 還要高 ! (因為價錢平好多)
Vega Asia 和底板整體的協調性/協調效應是非常之高, 起碼在我的反手套膠 List 內, 現在是排"頭幾位" !

請問呢塊膠岩唔岩反手彈波
[配係硬5夾]

引用:
原帖由 kennylaw321 於 2012-1-7 11:27 發表
請問呢塊膠岩唔岩反手彈波
[配係硬5夾]
你用的是甚麼板 ?

應該冇問題, (反手)我都是多數近台快攻
(我用過在硬5夾, 狂飆王, 非常好)

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-1-7 11:32 發表

你用的是甚麼板 ?

應該冇問題, (反手)我都是多數近台快攻
(我用過在硬5夾, 狂飆王, 非常好)
我用的是nano oc
不知是否適合

引用:
原帖由 kennylaw321 於 2012-1-7 11:56 發表

我用的是nano oc
不知是否適合
應該可以是很好的配搭

咁yeo呢??

咁omega IV,vega pro同vega asia既彈力排序如何??
而家正手打緊omega IV,對彈力同旋轉都好滿意
直板兩面弧圈/長膠倒板打法

主板:stiga cc7(101g)正手:Neo藍綿省狂3 反手:Baracuda Big Slam
副板:Stiga Carbo 7.6(88g)正手:MXP 反手:雲霧3 ox
副板:yasaka yeo(92g)正手:Neo 天極2 反手:729 焦點3

jcclee介紹得既我都覺得好正
YEO
正手 : 狂飆3
反手 : baracuda

7夾既板適合?

回復 31#32#34# 的帖子

YEO 是適合用 Vega Asia 的

(1)Vega Pro / (2)Vega Asia / (3)Omega4 Pro 3塊的彈性都唔會相差太遠,
反而是在弧線/吞吐感/旋轉上會有區別,
(1) & (3) 弧線都較低長, 所以感覺上球速會更快
(2) dwell time 長d, 弧線稍高, 易於上手, 旋轉足夠, 就更有利攻守平均

5夾木板適合, 7夾當然都ok啦(個人覺得可能會比5夾更好)

大約幾錢左右????

引用:
原帖由 MCMING 於 2012-1-11 01:00 發表
大約幾錢左右????
只能夠話是價錢都算合理, 請自己上萬達膠皮專區查看.

http://hkttf.com/viewthread.php?tid=44394&extra=page%3D1

thank you for your sharing
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

李博士介紹好野,令到我都心郁郁 ,配馬林max碳橫打ok嗎?

引用:
原帖由 on520 於 2012-2-2 20:01 發表
李博士介紹好野,令到我都心郁郁 ,配馬林max碳橫打ok嗎?
未試過, 而且橫打唔同橫板 (唔敢肯定地話得)
不過馬/max carbon 3D (直板) 正手用呢塊膠就有波友反映話正 !

發新話題