發新話題

想知道你們"淨板"打緊幾重 ?

最輕孔芳碳(75G), 最重施碳(好似105G). 個人喜歡越輕越好。

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-12-31 16:02 發表

你打長膠, 100g 都唔算是重.
OLD CAKE唔係打粒仔嗎,幾時轉長膠o架

引用:
原帖由 asd123111 於 2012-1-3 21:46 發表
carbo 7.6 wrb---------84g
我都系carbo 7.6 wrb 直板,81g

橫板cl 91g

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-12-31 16:01 發表

直板來講已經算是幾重了 !
我塊直拍 更重 ANV WN5 95g ,兩面反膠 總重 183g
針灸博士研究生(國務院博士一等獎獲得者)
香港註冊,中國註冊醫生(中西醫結合)
香港地址:九龍奧運站博文街32號福群商場29D地舖 (週一至六 早上11:30- 晚上7:00)
香港電話 : 6762 4912 (請先預約)

引用:
原帖由 省港騎乒 於 2012-1-3 23:38 發表

我塊直拍 更重 ANV WN5 95g ,兩面反膠 總重 183g
直板183g ,閣下的腕力好勁~~

YEO CS. 82g

原來發覺呢度好多人都是可以打到好重的板....

乒乓球論壇裡面真是臥虎藏龍 !
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 ben_chen 於 2012-1-3 22:26 發表
最輕孔芳碳(75G), 最重施碳(好似105G). 個人喜歡越輕越好。
我塊孔芳碳91g

發球搶攻前三板
側身爆衝攻破綻

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-12-31 16:02 發表

你打長膠, 100g 都唔算是重.
我吾係打長膠,我用緊中直單面生膠,總重量140gm以下,所以板身重D都ok
Guide for happiness:  
1.Free your heart from hate.  2.Free your mind from worry,
3. live simple, 4. give more, 5. expect less

引用:
原帖由 3070 於 2012-1-3 22:59 發表

OLD CAKE唔係打粒仔嗎,幾時轉長膠o架
無轉到,仲係打緊中直單面生膠
1.Free your heart from hate.  2.Free your mind from worry,
3. live simple, 4. give more, 5. expect less

引用:
原帖由 old-cake 於 2012-1-4 15:32 發表

我吾係打長膠,我用緊中直單面生膠,總重量140gm以下,所以板身重D都ok
140g  好輕
針灸博士研究生(國務院博士一等獎獲得者)
香港註冊,中國註冊醫生(中西醫結合)
香港地址:九龍奧運站博文街32號福群商場29D地舖 (週一至六 早上11:30- 晚上7:00)
香港電話 : 6762 4912 (請先預約)

yeo 87g
就來轉板
思樂乒
eat to live, play & love
---------------------------------------------------------------------------------------
豈不知在場上賽跑的都跑,但得獎賞的只有一人?你們也當這樣跑,好叫你們得著獎賞。 凡較力爭勝的,諸事都有節制,他們不過是要得能壞的冠冕;我們卻是要得不能壞的冠冕。  所以,我奔跑不像無定向的;我鬥拳不像打空氣的。 (林前9:)

引用:
原帖由 省港騎乒 於 2012-1-4 20:13 發表

140g  好輕
老人家無力打重板呀

直板YE 79g

橫板世奧得劍中王N08 重91g!

直板nano oc 85g
  tb zlc  86g

引用:
原帖由 lycong 於 2012-1-3 11:06 PM 發表

我都系carbo 7.6 wrb 直板,81g
我搵左好耐先有84g咁輕 你搵到81g 真係好彩
借問聲你用咩膠??
我試緊omega 4
直板兩面弧圈/長膠倒板打法

主板:stiga cc7(101g)正手:Neo藍綿省狂3 反手:Baracuda Big Slam
副板:Stiga Carbo 7.6(88g)正手:MXP 反手:雲霧3 ox
副板:yasaka yeo(92g)正手:Neo 天極2 反手:729 焦點3

我全塊191定194G....

引用:
原帖由 devilaaron 於 2012-1-4 14:53 發表

我塊孔芳碳91g
我塊已經係十幾年前在時美國買的,當時最重果塊都係得85g咋。

發新話題